Hlavní obsah

Mobilní internet zrychlil za poslední měsíc o třetinu

Tuzemští mobilní operátoři T-Mobile a Vodafone dosahovali v říjnu ve svých sítích 3G dvojnásobné průměrné rychlosti mobilního internetu proti konkurenční Telefónice O2. Celkem mobilní internet zrychlil proti září o třetinu na průměrných 2,47 megabitu za sekundu. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejrychlejší připojení nabízel v říjnu T-Mobile. Ten v desátém měsíci zvýšil průměrnou rychlost o 28 procent na 5,2 Mbit/s, a poprvé tak překonal hranici pěti megabitů. Internet v síti Vodafonu zrychlil o 19 procent na 4,47 Mbit/s a u Telefóniky naopak rychlost poklesla o dvě procenta na 2,23 Mbit/s.

Za vyšším rozdílem mezi operátory stojí nasazování technologie HSPA+ s teoretickou rychlostí až 42 Mbit/s v sítích T-Mobilu a Vodafonu. Telefónica s touto technologií nepočítá.

Kabelový internet v říjnu zrychlil o sedm procent na nový rekord 20,65 Mbit/s a připojení po optice poprvé překonalo třicetimegabitovou hranici s růstem o tři procenta na 30,59 Mbit/s. Rychlost xDSL přes pevné linky stoupla o šest procent na průměrných 10,69 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám