Hlavní obsah

Levný mobil od Alcatelu se dočkal vylepšené verze

Novinky, ort

V Česku a dalších evropských státech se začal tento týden oficiálně prodávat nový Alcatel 1S. Jde o vylepšenou verzi modelu, který se na pultech obchodů objevil letos na jaře. Navzdory nárůstu výkonu jde stále o jeden z nejlevnějších přístrojů v nabídce společnosti TCL Communication, která je výrobcem chytrých telefonů značky Alcatel.

Foto: archív výrobce

Alcatel 1S

Článek

Vylepšený Alcatel 1S stojí 3390 Kč a výrobce s ním cílí na méně náročné uživatele. Atraktivní cena totiž víceméně odpovídá výbavě telefonu.

Konkrétně přístroj pohání osmijádrový procesor v kombinaci se 4 GB operační paměti. Integrované 64GB úložiště lze rozšířit pomocí MicroSD karty. Displej nabízí úhlopříčku 5,5 palce, rozlišení HD+ a poměr stran 18 : 9. Zadní strana smartphonu je pak vyvedena v černé, modré, růžové či zlaté barvě s efektem kartáčovaného kovu.

Alcatel 1S nabídne hlavní duální fotoaparát s rozlišením 13 a 2 Mpx, přičemž sekundární kamera slouží ke změně hloubky ostrosti. Fotoaparát dokáže automaticky rozeznat scénu díky umělé inteligenci. Samozřejmostí je snímač otisků prstů či software na rozpoznávání obličeje.

Prakticky totožnou výbavu nabízí také starší model, který se v prodeji objevil letos na jaře. Jediným rozdílem je nižší kapacita úložného prostoru a operační paměti. Konkrétně má základní provedení k dispozici 3 GB paměti a 32GB úložiště. Díky tomu je nicméně cena ještě příznivější, činí 2690 Kč.

Foto: archív výrobce

Alcatel 1S

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám