Hlavní obsah

Alcatel se inspiroval u iPhonu, nový smartphone je ale výrazně levnější

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple s iPhonem X rozpoutala doslova mánii okolo vykrojených displejů, které zabírají co největší prostor čelní strany. Řada konkurenčních výrobců se touto vychytávkou inspirovala u svých vlastních smartphonů. A výjimkou není ani Alcatel, jehož model 5V však láká na výrazně nižší cenovku než chytrý telefon s logem nakousnutého jablka.

Alcatel V5Video: archív výrobce

 
Článek

Popularita vykrojených displejů je tak velká především proto, že díky tomuto prvku zabírá obrazovka co možná největší část čelní strany. Doposud však byla tato technologie výsadou spíše dražších přístrojů, což se snaží Alcatel s modelem 5V změnit.

Novinka je totiž typickým zástupcem střední třídy, v obchodech by se měla během několika týdnů – patrně už během srpna – nabízet za částku okolo pěti tisíc korun.

Pro porovnání oficiální cena iPhonu X je již od loňského podzimu stanovena na baťovských 29 990 Kč. Jde přitom o základní model, za větší kapacitu úložného prostoru zájemci zaplatí 34 490 Kč. Na druhou stranu smartphone od Applu je výrazně rychlejší a bezesporu bude mít i lepší fotoaparát.

Foto: archív výrobce

Alcatel V5

Duální fotoaparát, slušný výkon

Ale zpět k modelu Alcatel V5. Dotykový panel novinky zabírá 83 % čelní strany. Konkrétně jde o 6,2palcovou obrazovku s poměrem stran 19 : 9, který nabídne rozlišení 750 x 1500 obrazových bodů. Nad displejem ve výřezu je umístěna 8MPx selfie kamera.

Na zadní straně se pak kromě čtečky otisků prstů skví duální fotoaparát, který se skládá ze snímačů s rozlišením 12 a 2 MPx. Duální optika má posloužit především při hrátkách s hloubkou ostrosti. Ve výbavě fotoaparátu nechybí dvoutónový blesk či elektronická stabilizace obrazu.

Foto: archív výrobce

Alcatel V5

Foto: archív výrobce

Na zadní straně je umístěn duální fotoaparát.

Pracovní tempo novinky udává čipset MediaTek Helio P22, jeho základem je osmijádrový procesor Cortex-A53 taktovaný na 2GHz. Stroj má dále k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet.

Potěší i nadprůměrně velká baterie s kapacitou 4000 mAh či přítomnost standardu NFC. Samozřejmostí jsou pak bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth. Smartphone pracuje pod operačním systémem Android 8.1 Oreo.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám