Hlavní obsah

Konkurenční boj vypukl naplno, po Telefónice srazí ceny T-Mobile i Vodafone

Novinky, mif
Aktualizováno

Společnost Telefónica rozpoutala ve čtvrtek cenovou válku, nabídla tarif neomezeného volání do všech sítí za 749 Kč. Zadarmo k němu budou i SMS zprávy a internet. Až doposud přitom tato nabídka stála okolo dvou tisíc korun. Na novou nabídku samozřejmě reagují také konkurenční operátoři, Vodafone dokonce chystá ještě nižší cenu než Telefónica.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Stejně jako Vodafone v mnoha jiných zemích, i my uvedeme na trh neomezené tarify. Našim firemním i nefiremním zákazníkům je přineseme na konci května. Nabídka bude mimo jiné obsahovat tarif s neomezeným voláním a neomezenými SMS do všech sítí společně s 600MB datovým balíčkem bez dotovaného telefonu za cenu nižší než 700 Kč,“ uvedla pro Novinky.cz mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

„Navíc stále budeme našim zákazníkům přinášet dotované přístroje, a to v ceně již od jedné koruny. Další dobré zprávy pro zákazníky přineseme během května,“ doplnila Houzarová.

Neomezené volání s internetem a SMS zprávami nyní Vodafone nabízí za 3299 Kč. Příznivější cenovou politiku chystá i T-Mobile, u kterého je možný neomezený tarif za 3290 Kč.

„Jak už jsme uvedli, o dalším zvýhodnění cen neomezených tarifů jsme již delší dobu uvažovali a během několika dnů oznámíme konkrétní podobu nejvyššího tarifu, který bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence,“ řekla Novinkám mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Neomezené volání ve vlastní síti za 249 Kč

Telefónica si kromě vrcholného tarifu za 749 Kč připravila pro zákazníky ještě další nabídky. „Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme,“ uvedl Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

Na 499 Kč vyjde neomezené volání a SMS v rámci O2 se 120 volnými minutami do ostatních sítí. V ceně je zahrnut také internet s datovým limitem 150 MB. Zpoplatněny jsou naopak SMS zprávy do ostatních sítí. Nejlevnější nabídka vyjde na 249 Kč a nabízí neomezené volání a SMS v rámci Telefóniky.

Telefony na splátky bez úroků

Ke všem třem tarifům mohou u Telefóniky lidé získat telefon. Pořizovací cenu navíc nově není potřeba platit najednou, ale je možné si ji rozvrhnout do následujících 24 měsíců. Operátor si za to nebude účtovat žádné další poplatky ani úroky.

Obdobnou nabídku chystá také T-Mobile. „V dohledné době chystáme uvedení splátkového prodeje telefonů,“ konstatovala Kemrová.

Mobilní revoluci rozpoutal v Evropě už v loňském roce francouzský mobilní operátor Free Mobile. Nabídl tarif za 20 eur měsíčně, tedy za 500 korun, u kterého lze neomezeně telefonovat, zdarma posílat SMS a MMS a k tomu ještě využít 3 GB dat. A to není všechno, za dvě eura (asi 50 korun) jde měsíčně uskutečnit 60 minut volání a poslat 60 SMS. [celá zpráva]

Anketa

Změnili byste při výhodnější cenové nabídce svého operátora?
ano, hned
25 %
počkal/a bych, zda můj operátor zareaguje také snížením cen
70,9 %
ne, zůstal/a bych u toho svého
4,1 %
Celkem hlasovalo 72456 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám