Hlavní obsah

IPhone mu explodoval v kapse, má popáleniny třetího stupně

Erik Johnson z amerického Long Islandu má na levém stehně popáleniny třetího stupně. V kapse kalhot mu totiž explodoval nový telefon iPhone 5C. Výbuch vedl ke vznícení kalhot a k vážným popáleninám, kvůli nimž strávil deset dní v nemocnici. Johnson přitom tvrdí, že výbuch nezavinil, a žaluje společnost Apple kvůli odškodnému.

Foto: repro www.mirror.co.uk

Erik Johnson s popálenou nohou

Článek

„Má noha začala normálně hořet. Musel jsem si rychle strhnout kalhoty z těla. Pár lidí tvrdilo, že cítili, jak se pálí moje tělo. Páchlo to stejně, jako když býkovi pálí značku do kůže nebo něco takového,“ uvedl Johnson v rozhovoru pro New York Daily News.

Zpráva se rychle začala šířit internetem a uživatelé iPhonů už na sociálních sítích vesele diskutují. Někteří tvrdí, že za to může neznačková nabíječka. Johnson to ale odmítá a tvrdí, že může dokázat, že používal vždy jen příslušenství Apple.

Foto: Apple

Erik strávil deset dní v nemocnici na jednotce popáleninového centra. Rozžhavený telefon se prý doslova přiškvařil k jeho kůži a zbytky museli lékaři odstraňovat chirurgicky. Extrémní teplota dokonce roztavila displej a plast, který vtekl do kovové kostry.

Společnost Apple se k případu zatím nevyjádřila.

Smartphone popálil i muže z Prahy

Problémy s hořícími nebo explodujícími smartphony se objevují rok co rok. Loni například explodoval chytrý telefon od společnosti Samsung Markovi L. z Prahy. [celá zpráva]

Foto: Pro Novinky.cz Marek L.

Takto vypadal telefon po explozi.

„Nikdo telefon nepoužíval, prostě jen ležel na posteli a najednou se rozlítl, baterka byla jako rachejtle a začala hořet. Hrozný dým a smrad. Má sestra má dvě malé děti, bydlí vedle nás a děti jsou u nás dennodenně. Ani nechci myslet na to, co by se stalo, kdyby ten telefon měly zrovna v ruce,“ popsala Novinkám již dříve celou situaci manželka Kristina L., která tou dobou byla také v ložnici.

Ani muž z Prahy ale nebyl bez újmy, s lehkými popáleninami od odlétajících kousků skončil na pohotovosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám