Hlavní obsah

Huawei P9 stojí 14 tisíc korun. Zájemci o větší verzi mají zatím smůlu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tuzemských obchodech se v rámci předobjednávky začala prodávat nová vlajková loď Huawei P9. Kromě nižší cenovky chytrého telefonu lákají prodejci na chytré hodinky zadarmo. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytrý telefon Huawei P9Video: Huawei

 
Článek

Smartphone P9 se v rámci předobjednávky nabízí podle Zboží.cz od 14 388 do 14 999 Kč. Fyzicky však novinka bude skladem až příští měsíc, tedy v květnu. Cena je nastavena vcelku rozumně. Vždyť konkurenční výrobci si podobně vybavené přístroje, alespoň tedy co se výkonu týká, cení velmi často i na více než 20 000 Kč.

Navíc lidé, kteří si novinku objednají v rámci předobjednávky, dostanou k telefonu zdarma chytré hodinky TalkBand B2 v hodnotě 4500 korun. Zástupci společnosti Huawei se tak snaží podpořit prvotní zájem o novinku podobně jako společnost Samsung u svých letošních top modelů Galaxy S7 s S7 edge. K těm lidé v rámci předobjednávky získali brýle pro virtuální realitu Gear VR. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky TalkBand B2

Huawei P9 láká v první řadě na poměrně slušnou hardwarovou výbavu. Základem je osmijádrový procesor Huawei Kirin 955, u kterého jsou čtyři jádra taktována na 2,5 GHz a další čtyři na 1,8 GHz. Tento čip má k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Dotykový displej, jehož úhlopříčka dosahuje hodnoty 5,2 palce, nabízí Full HD rozlišení. Všechny zmiňované komponenty se ukrývají v těle z leteckého hliníku. Rozměry zařízení jsou 145 x 70,9 x 6,95 mm, přístroj je tedy velmi tenký. Hmotnost činí 144 g. Vše běží pod operačním systémem Android 6.0.

Jednou z největších předností novinky je duální fotoaparát, na jehož vývoji se podílela známá fotografická společnost Leica. Na zadní straně smartphonu tak nalezneme hned dva objektivy, jeden se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

V prodeji by se měla ukázat v dohledné době také výkonnější varianta smartphonu P9, která bude mít větší úložný prostor a více operační paměti. Výrobce pro případné zájemce chystá také verzi s 5,5palcovým displejem. Kdy se začne tento větší chytrý telefon prodávat, však zatím není známo. [celá zpráva]

Minulý týden se také objevily informace o tom, že Huawei chystá také odlehčený model P9 Lite. Zatím však není jasné, jestli se tato novinka bude prodávat i v tuzemských obchodech. Někteří prodejci ji sice už minulý týden zařadili do své nabídky, záhy ji však stáhli. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám