Hlavní obsah

Huawei má v Evropě silnou pozici, získává kontrakty na zařízení pro sítě 5G

– Curych

Čínská společnost Huawei sice čelí ze strany Spojených států obviněním ohledně možné špionáže, poptávka po jejích zařízeních pro mobilní sítě páté generace (5G) v Evropě však zůstává silná. Firma tento týden podle agentury Reuters uvedla, že zhruba polovinu z dosud uzavřených 65 komerčních kontraktů na sítě 5G podepsala právě s evropskými zákazníky.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Ukazuje to dlouhodobou a konzistentní důvěru evropských zákazníků v Huawei,“ řekl agentuře Reuters šéf aktivit čínského podniku v oblasti 5G technologie Jang Čchao-pin. „Jsme opravdu vděční za jejich důvěru v této obtížné době,“ dodal.

Nová německá pravidla nevylučují Huawei z výstavby sítí 5G

Internet a PC

Spojené státy firmu Huawei kvůli podezření ze špionáže pro čínskou vládu vyloučily z budování mobilních sítí nové generace a ke stejnému postupu se snaží přimět také své spojence. Huawei obvinění ze špionáže odmítá.

Německo tento týden zveřejnilo návrh pravidel pro výstavbu sítí 5G, který firmu Huawei z dodávek zařízení nevylučuje. Například Británie však stále zvažuje, zda by neměla Huawei z budování sítí 5G vyloučit.

Americké sankce drtí Huawei, zvažuje prodej 5G technologií na Západ

Mobil

V polovině května Washington zařadil Huawei na černou listinu, což znamená, že americké podniky potřebují zvláštní povolení, pokud chtějí této čínské firmě dodávat své produkty. Jang upozornil, že firma upravila svůj dodavatelský řetězec tak, aby dokázala plně vyhovět požadavkům kupců síťových zařízení i bez součástek ze Spojených států.

Společnost Huawei už koncem září uvedla, že začala vyrábět základnové stanice pro sítě 5G bez amerických součástek. Rovněž předpověděla, že v příštím roce celkovou produkci základnových stanic pro 5G více než zdvojnásobí, protože tuto technologii zavádí čím dál více zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Číňané již pracují na vývoji 6G sítí

Čínská společnost Huawei zahájila výzkum v oblasti šesté generace bezdrátových systémů (6G), které mají být nástupcem mobilních sítí páté generace (5G)....

Výběr článků

Načítám