Hlavní obsah

HTC chystá nový top smarpthone, poběží na Windows

Společnost HTC se chytá uvést na trh novou verzi svého vrcholného modelu One. Ta na rozdíl od současné generace One M8, která pracuje pod operačním systémem Android, poběží na platformě Windows Phone 8.1. Upozornil na to server GSM Arena.

HTC One (M8)Video: HTC

 
Článek

Novinka z jedničkové řady by si měla odbýt premiéru v úterý 19. srpna. První se počítá s dostupností v USA, s největší pravděpodobností se však začne přístroj posléze prodávat také na evropském kontinentu.

Kromě jiného operačního systému by se nová verze One neměla jinak výrazně lišit od aktuálně prodávaného modelu s Androidem. Jeho základem je čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974 taktovaný na 2,3 GHz a 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

HTC One (2014)

HTC One M8 sází především na multimediální výbavu. Kromě kvalitních stereofonních reproduktorů totiž telefon nabídne hned tři fotoaparáty. Jeden pětimegapixelový je umístěn tradičně nad displejem a slouží pro videohovory, další dva jsou pak na zadní straně.

Neslouží však k natáčení 3D videa, jako tomu bylo u jednoho z předchozích smartphonů od HTC, nýbrž pro kvalitnější snímky. V praxi by měl druhý fotoaparát pomoci například při ostření. Uživatel si po pořízení snímku bude moci vybrat, zda má být čitelnější postava v popředí nebo v pozadí. Zbytek snímku je pak jemně rozostřen, aby působil profesionálněji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám