Hlavní obsah

Hrníček s teplým nebo studeným nápojem dokáže nabíjet mobily

Novinky, mif

Většina chytrých telefonů v dnešní době nedokáže na baterii při běžném vytížení pracovat déle než jeden den. Společnost Epiphany Labs nyní přišla se zajímavým řešením, jak na problém s nedostatkem energie vyzrát prakticky kdekoliv – stačí si pořídit speciální podložku, která dokáže mobil nabít pomocí teplého nebo studeného nápoje.

Foto: Epiphany Labs

Nová nabíječka One Puck

Článek

Podložka se jmenuje One Puck. Jak ji samotný název napovídá, svým vzhledem připomíná hokejový puk. „Díky tomu se snadno vejde do každé kabelky a tašky, není tedy problém jej nosit neustále s sebou,“ uvedl jeden z tvůrců novinky.

Foto: Epiphany Labs

One Puck

Přístroj pracuje na principu Stirlingova motoru, který byl vyroben v roce 1816 jako konkurence pro parní stroj. Podložka dokáže absorbovat tepelnou energii a přetvořit ji na elektrický proud. Červená strana je určena pro teplé a modrá pro studené nápoje.

Foto: Epiphany Labs

One Puck

Z přístroje je pak vyvedena USB zdířka pro připojení kabelu telefonu. Na otázku, za jak dlouho dokáže One Puck mobil nabít, odpovídají tvůrci vyhýbavě: „Záleží to na konkrétních okolnostech.“ Sami ale přiznávají, že na počítačové tablety je novinka krátká.

Foto: KickStarter

Investory pro masovou výrobu hledá společnost Epiphany Labs prostřednictvím serveru KickStarter.

Plány na novou nabíječku, která je zatím pouhým prototypem, se objevily na serveru KickStarter. Ten nápadití jedinci využívají k hledání investorů pro svůj projekt. Tvůrci požadují na rozjetí masové výroby 100 000 USD (1,9 miliónu korun), zatím vybrali 19 900 USD (necelých 380 tisíc korun). Zájemci však mohou přispívat téměř dva měsíce.

V prodeji by se zajímavé nabíječky One Puck měly objevit v polovině příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám