Hlavní obsah

Hovory, data i SMS z ciziny v létě zlevní

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při letních prázdninových pobytech v cizině budou mít Češi opět levnější telefonní hovory i využívání internetu. Mobilní operátoři T-Mobile, Telefónica i Vodafone už oznámili, že sníží své roamingové tarify.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

T-Mobile zlevní již od 15. června roamingové volání z většiny evropských zemí o 16 procent. Ceny textových zpráv SMS u něj klesnou o 20 procent a dat dokonce o 53 procent.

„Minuta odchozího hovoru ze zemí EU a Norska, Lichtenštejnska, Islandu a Andorry tak v rámci tarifu T-Mobile Roaming bude stát 6,29 koruny. Esemeska nově vyjde na 1,98 Kč a jeden megabyt dat na 6,63 Kč,“ sdělila mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Telefónica, která se 21. června přejmenuje na O2 Czech Republic, zlevní od 1. července v zóně 1, v níž jsou členské země EU, Norsko, Lichtenštejnsko, Island a San Marino, odchozí hovory na 6,30 koruny a příchozí na 1,65 Kč za minutu. Zaslání esemesky z těchto zemí bude stát 1,95 Kč, a za 1 MB dat zaplatí klient tohoto operátora 6,60 Kč, tedy stejně jako za zprávu MMS.

Český Vodafone sníží rovněž od 1. července ceny klientům, kteří využívají tarif Vodafone World Roaming. Týká se to všech zemí EU a Švýcarska, odkud bude minuta odchozího hovoru za 6,30 Kč, o více než korunu levnější než dosud. Jeden MB dat zlevní ze čtrnácti na 6,63 Kč. Za zaslání SMS si Vodafone bude nově účtovat 1,99 Kč, tedy méně o padesát haléřů. Příchozí esemesky budou zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám