Hlavní obsah

Hitem Vánoc je smrtonosná helikoptéra ovládaná iPhonem nebo iPadem

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Parrot si připravila na letošní Vánoce opravdovou lahůdku pro příznivce počítačů od Applu. Majitelé multimediálního přehrávače iPod Touch, chytrého telefonu iPhone nebo počítačového tabletu iPad si totiž mohou pořídit dálkově ovládanou helikoptéru. Ta umí samozřejmě létat, zároveň ale nabízí spoustu dalších užitečných funkcí - jako například nebeské souboje.

Článek

Nová helikoptéra Parrot AR.Drone je vybavena čtyřmi samostatnými vrtulemi, které jsou symetricky rozmístěny v rozích. Každá z vrtulí je navíc chráněna mohutným plastovým rámem, díky čemuž s ní mohou bezproblémově létat i méně zkušení uživatelé.

Na přední straně má helikoptéra zabudovanou kameru s VGA rozlišením. Ta přenáší do iPhonu (nebo iPadu) snímaný obraz. Díky tomu získáte při letu vrtulníkem opravdu věrohodný zážitek, téměř jako byste přímo sami seděli v jeho kabině.

Foto: Novinky

Parrot AR.Drone

S vestavěnou baterií je helikoptéra schopná letět rychlostí až pět metrů za sekundu podobu 12 minut. K zařízením od Applu se Parrot AR.Drone připojuje pomocí bezdrátového rozhraní WiFi.

K pohybu helikoptéra využívá pohybové senzory uvnitř iPadu nebo iPhonu. To znamená, že pokud počítačový tablet natočíte doleva, helikoptéra zahne ve stejném směru.

Nebeské souboje mohou začít

Zajímavá je také možnost nebeských soubojů. Dvě i více helikoptér totiž mohou ve vzduchu soutěžit, kdo koho víckrát sestřelí. V ovládacím softwaru v telefonu se jednoduše nastaví, kolik životů má každá helikoptéra.

Ze hry je vždy vyřazen hráč, který přijde zcela o životy. Helikoptéra ve skutečnosti nestřílí, ale pouze zaměřuje nepřítele pomocí vestavěné kamery. Podle výrobce se uživatelé nemusí obávat ani případných kolizí. Helikoptéry by totiž díky odolnému materiálu měly hravě přežít většinu pádů a srážek.

Parrot AR.Drone je možné v tuzemských obchodech zakoupit necelých osm tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám