Hlavní obsah

Herní smartphone od Asusu bude stát 24 000 Kč. Ale bez příslušenství

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu několika následujících týdnů by se měl objevit na pultech obchodů očekávaný chytrý telefon ROG Phone II, kterým se snaží společnost Asus zaujmout především náruživé hráče. Jde totiž o nejvýkonnější smartphone na světě, stačit by tak měl bez nadsázky na jakoukoliv moderní hru.

Herní smartphone Asus ROG Phone IIVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinku nabízí první tuzemští prodejci již v rámci předobjednávky za 24 tisíc korun, respektive za baťovskou cenu 23 990 Kč. Právě v jednotlivých nabídkách je možné se dočíst, že telefon dorazí na pulty obchodů v horizontu několika týdnů. Přesné datum však obchody zatím neuvádějí.

S ohledem na nabízené přednosti se zdá být cenovka 24 tisíc poměrně rozumná. Případní zájemci ale musí počítat s tím, že další tisíce korun utratí za volitelné příslušenství, díky němuž dovede zařízení zastat funkci kapesní i televizní konzole. Právě to je totiž největší předností nabízeného smartphonu.

Stejně jako u první generace totiž ROG Phone II nabídne speciální ovladače na bočnice pro pohodlnější hraní, nebo dokonce i modul zvaný TwinView Dock. Ten zase přidá ke smartphonu druhý displej, na obou přitom půjde hrát.

Foto: archív výrobce

Přidělat bude možné i druhý displej.

Jako televizní konzole

Patrně nejzajímavějším doplňkem je u ROG Phonu nicméně Desktop Dock. Jak již samotný název napovídá, díky němu se může smartphone proměnit na herní počítač, stačí připojit klávesnici, myš a monitor. Místo monitoru lze samozřejmě připojit televizor a z ROG Phonu se stane nefalšovaná televizní konzole.

Srdcem novinky je nový čipset Snapdragon 855+, který je nejrychlejší na světě. Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra Kryo 485 taktovaného na 2,96 GHz, tří podpůrných jader Cortex A76 s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 taktovaných na 1,8 GHz.

Proti předchůdci by se novinka měla dočkat také nárůstu grafického výkonu až o 15 %, což je zásluha čipu Adreno 640. Do vínku dostal dále přístroj 8 GB operační paměti a 128GB úložný prostor. V prodeji se nicméně objeví také ještě lepší varianta s 12 GB operační paměti a 1024GB úložištěm.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Velká baterie, povedený displej

Vysoký výkon je podpořen i akumulátorem s kapacitou 6000 mAh. Díky tomu by se uživatelé měli obejít bez zásuvky při běžném použití bez problémů po dobu dvou až tří dnů. Samozřejmě při nonstop hraní výdrž citelně klesne.

ROG Phone II nabídne 6,6palcový OLED displej s vysokou obnovovací frekvencí 120 Hz. Díky tomu by měl být obraz krásně plynulý i při hraní akčních her. Samozřejmostí je rychlá odezva 1 ms či podpora standardu HDR10, který by měl zajistit dobré barevné podání kontrastně náročných scén.

Novinka od společnosti Asus nabízí hned tři fotoaparáty. Vepředu se pyšní 24MPx selfie kamerou, vzadu je pak duální optika. Konkrétně se jedná o hlavní 48MPx senzor, který je doplněn o 13MPx širokoúhlou kameru.

Foto: archív výrobce

ROG Phone II

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám