Hlavní obsah

Galaxy Note9 je v Česku. Rozdíl mezi základní a nejlepší verzí je přes 6000 korun

Novinky, ort

Společnost Samsung začala v pátek oficiálně prodávat v Česku i zahraničí svůj nový chytrý telefon Galaxy Note9, který má představovat to nejlepší z nabídky jihokorejského elektronického gigantu. Rozdíl mezi základním a nejvybavenějším provedením je přitom více než šest tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Článek

Podle Zboží.cz startují ceny základního provedení se 128GB pamětí na 25 999 Kč, proti tomu za vybavenější verze s 512GB úložným prostorem vyjde na 32 490 Kč. Na vyšší ceně se podepsala kromě většího úložiště také vyšší kapacita operační paměti, základní verze má 6GB modul, výkonnější pak 8 GB.

Proti předchůdci by měl být přístroj až o třetinu výkonnější. To je zásluha především čipsetu Exynos 9810, u tohoto osmijádrového procesoru jsou čtyři jádra taktována na 2,7 GHz a další čtyři na 1,7 GHz.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Foto: archív výrobce

Stylus je nově dostupný i v zelené barvě.

Svým vzhledem se novinka velmi podobá loňské osmičce, má však větší obrazovku – úhlopříčka narostla z 6,3 na 6,4 palce. Rozlišení však zůstalo stejné, tedy 2960 x 1440 bodů. Obrazovka je opět zakřivená, plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být, stejně jako u předchůdce, využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Novinka díky vysokému výkonu dokáže zastat také funkci stolního počítače, stačí připojit klávesnici a monitor. Podporována je stejně jako u předchůdce technologie Samsung DeX, kterou výrobce představil už loni. Dokovací stanice DeX Pad se bude prodávat samostatně.

V porovnání s loňskou osmičkou se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti nové vlajkové lodi. Stereo reproduktory u modelu Note9 totiž byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos.

Více se o modelu Galaxy Note9 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Na zadní straně nalezneme duální optiku.

Foto: archív výrobce

Novinka láká na stereofonní reproduktory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám