Hlavní obsah

Dočkali se i zákazníci O2, všichni operátoři již nabízí eSIM

Novinky, mif

Po T-Mobilu a Vodafonu je O2 dalším tuzemským operátorem, který zavedl do své nabídky eSIM, tedy podporu speciálních SIM karet zabudovaných přímo v jednotlivých zařízeních. Vedle chytrých telefonů tento standard využívají například také některé modely chytrých hodinek.

Foto: Profimedia.cz

Porovnání klasických SIM karet a eSIM (uprostřed), která je napevno zabudovaná přímo v mobilním zařízení.

Článek

Od února je eSIM u O2 k dispozici tedy například pro nejnovější generaci iPhonů od Applu. Tyto přístroje sice mají možnost vložit i klasickou SIM kartu, pokud chce ale uživatel využít druhou kartu, musí si vystačit již výhradně s eSIM.

Je vhodné zdůraznit, že eSIM podporuje všechny služby jako běžná plastová SIM, stačí do zařízení nahrát takzvaný eSIM profil. „K tomu je potřeba připojení k internetu nebo Wi-Fi a eVoucher od O2, na kterém zákazník najde svůj QR kód, PIN a PUK,“ uvedla mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

První chytré hodinky se naučily pracovat s virtuální SIM kartou

Hardware

„Speciální eVouchery budou dostupné na prodejnách O2, kde O2 Guru zájemcům pomohou i s prvním nastavením. Objednat eSIM bude možné také online v samoobsluze Moje O2 nebo na zákaznické lince,“ doplnila Jungmannová.

Prostřednictvím infolinky, webových stránek operátora či přímo na prodejně je možné získat eSIM také u Vodafonu a T-Mobilu. Tito operátoři nabízeli modernější verzi klasických klasových kartiček již dříve.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám