Hlavní obsah

Chtějí vyrábět nejlepší smartphony, inspirovali se u Applu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadové číslo čtyři nesou nové smartphony od společnosti Google, které mají představovat to nejlepší v nabídce přístrojů s operačním systémem Android. Na první pohled je nicméně zřejmé, že se výrobce inspiroval u nových iPhonů od společnosti Apple.

Smartphony Google Pixel 4 a Pixel 4 XL

 
Článek

Pixely od Googlu měly vždy svůj nezaměnitelný design, který kombinoval na zadní straně lesklé a matné plochy. U novinek s pořadovým číslem čtyři se však výrobce rozhodl vydat úplně jinou cestou. Zadní kryt je zcela hladký, pouze v levém horním rohu je vystouplý čtverec, ve kterém se ukrývají fotoaparáty.

Právě tento designový prvek je přitom typický pro nejnovější iPhony 11 Pro. Apple měl k použití takového designu dobrý důvod, neboť do zmiňovaného čtverce potřeboval umístit hned tři fotoaparáty.

Nejdražší a nejlevnější iPhone. Špičkové jedenáctky jsou v prodeji

Mobil

Chytrý telefon iPhone 11 Pro od AppluVideo: archív výrobce

Stejný design použil nyní Google, a to opět kvůli umístění fotoaparátů. Modely Pixel 4 a Pixel 4 XL jsou vybaveny dvěma objektivy. Hlavní 12megapixelový snímač Dual Pixel je doplněn o 16megapixelový teleobjektiv s optickou stabilizací obrazu. Video zvládnou oba telefony natáčet v rozlišení 4K.

V otázce výbavy nicméně patří obě novinky k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně na pultech obchodů zakoupit. Telefony pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 855, u kterého nabízí jednotlivá jádra takty 1x2,88 GHz + 3x2,42 GHz + 4x1,8 GHz. Nedílnou součástí čipsetu je grafické jádro Adreno 640. Telefony nabídnou 6GB operační paměť a budou moci být vybaveny vestavěnou pamětí o velikosti 64 nebo 128 GB.

Foto: archív výrobce

Google Pixel 4

Novinkou je senzor Motion sense, který umožňuje bezdotykové ovládání telefonu. Tento senzor totiž dovede rozeznat gesta před obrazovkou a například tak ovládat přehrávání hudby či přijímat hovory bez toho, abyste museli sahat na dotykový panel. Nechybí stereo reproduktory a zvýšená odolnost proti vodě a prachu IP68.

Menší Pixel 4 disponuje 5,7palcovým displejem, větší Pixel 4 XL má 6,3palcovou obrazovku. V obou případech jde přitom o OLED panel, který se chlubí obnovovací frekvencí 90 Hz. Menší novinka nabízí rozlišení 2440 x 1080 obrazových bodů, zatímco větší bratříček pak 3200 x 1800 pixelů. Rozdíl je pochopitelně také v kapacitách akumulátorů, menší čtyřka nabízí 2800mAh baterii, větší pak 3700mAh.

Kdy a za jakou cenu se obě novinky objeví na pultech obchodů, není zatím známo.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Google Pixel 4

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám