Hlavní obsah

Čekání je u konce, Motorola uvedla svůj první ohebný smartphone

Novinky, lez

V České republice se tento týden začala prodávat stylová skládačka s ohebným displejem Motorola Razr, na kterou museli od premiéry čekat fanoušci bezmála půl roku. Přístroj má nastavenou cenovku podobně jako konkurence, případní zájemci za něj zaplatí 39 995 Kč.

Chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

 
Článek

Podobnou skládačku s ohebným displejem nabízí v Česku již nějakou dobu společnost Samsung. Model Galaxy Z Flip si výrobce cení na 41 990 Kč.

Galaxy Z Flip ohebnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Slevy se nekonají. Skládačky od Samsungu podražily o tisíce

Mobil

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

A prakticky na totožný koncept sází také přístroj od společnosti Motorola, který se v tomto týdnu zabydlel v tuzemských obchodech. Motorola Razr má nicméně pouze 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců, kteří však nebyli vybaveni dotykovými obrazovkami a operačním systémem – šlo o klasické tlačítkové modely, si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design.

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Foto: mif, Novinky

Motorola Razr (2019)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám