Hlavní obsah

BlackBerry Z3 láká především nízkou cenou

Kanadský výrobce chytrých mobilních telefonů BlackBerry představil v úterý levný model Z3, který má podpořit prodej společnosti na rozvíjejících se trzích. Telefon se tento týden začne prodávat v Indonésii za 2,2 miliónu rupií (necelé 4000 Kč). Poté ho firma postupně uvede na další trhy včetně Indie, Vietnamu a Malajsie, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prezentace BlackBerry Z3 v JakartěVideo: Reuters

 
Článek

Společnost BlackBerry, původně Research In Motion, byla průkopníkem chytrých telefonů a její přístroje měli v oblibě zejména manažeři. Nyní však BlackBerry na trhu výrazně zaostává za přístroji s operačním systémem Android a také za telefony iPhone od americké společnosti Apple.

Podíl BlackBerry se na světovém trhu s chytrými telefony koncem loňského roku propadl pod dvě procenta, zatímco v roce 2009 dosahoval zhruba 20 procent. Firma během uplynulých tří let v rámci úsporných opatření propustila zhruba 9500 zaměstnanců, tedy více než polovinu své celkové pracovní síly.

Generální ředitel podniku John Chen v dubnu uvedl, že firma by uvažovala o prodeji své divize mobilních telefonů, pokud by se nepodařilo obnovit její ziskovost. Společnost BlackBerry koncem března oznámila, že její čistá ztráta v uplynulém finančním roce prudce stoupla na 5,9 miliardy USD (zhruba 118 miliard korun) z 646 miliónů USD v předchozím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám