Hlavní obsah

Australan obsadil místo u prodejny Applu 10 dní před začátkem prodeje nového iPhonu

Společnost Apple slíbila, že v nejbližších dnech představí nový typ iPhonu. Ačkoliv se podle deníku Daily Mail začne prodávat až 22. září, australský nadšenec Mazen Kourouche již nyní netrpělivě čeká před prodejnou v Sydney, aby se stal jedním z prvních lidí na světě, kteří nový přístroj získají.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mělo by se jednat o tzv. výroční verzi, která s největší pravděpodobností ponese název iPhone X. Chytrý telefon vznikne přesně po deseti letech od vzniku historicky prvního iPhonu.

Dvacetiletý student softwarového inženýrství už se nemůže dočkat, až jej bude držet v ruce. Před prodejnou Applu v australském Sydney dokonce obsadil místo, které mu zaručí, že se stane minimálně prvním majitelem nového iPhonu ve městě. O to se ostatně nepokouší poprvé.

„Před dvěma lety jsem byl asi stý a vloni třetí. Letos už to musí vyjít. Jsem youtuber a dělám to pro své fanoušky,“ svěřil se Daily Mailu.

Je natolik odhodlaný, že místo zabral celých deset dní před plánovaným prodejem. Od podobných nadšenců už dostal několik lákavých nabídek. „Za to, že se místa vzdám, jsem už dostal nabídku 50 tisíc dolarů (asi milión korun). Nemůžu se rozhodnout, první místo mi může zajistit 50 tisíc odběratelů, což mi vydělá stejnou sumu. Myslím, že to bude výhodnější,“ dodává.

K udržení místa mu pomáhají dva kamarádi, se kterými si střídá směny. „Strávili tady celou noc, poté jsem je vystřídal. Říkali, že to nebylo nejhorší, jen kvůli hluku nemohli usnout. Naštěstí zatím není moc zima, pokud se však počasí zhorší, asi se budeme muset někde schovat,“ uzavřel Kourouche.

Reklama

Výběr článků

Načítám