Hlavní obsah

Atraktivní cena a tři fotoaparáty vzadu. Xperia L4 má ale i slabiny

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především atraktivní cenovkou a hned třemi fotoaparáty na zadní straně se bude snažit už za pár týdnů zaujmout nová Xperia L4 od společnosti Sony. Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že u tohoto telefonu se najdou i slabiny – například nízké rozlišení displeje.

Chytrý telefon Sony Xperia L4Video: archív výrobce

 
Článek

I když si model Xperia L4 odbyl premiéru již nyní, na pultech obchodů by se měl objevit až v průběhu dubna. Výrobce nicméně již nyní prozradil, že v Česku se bude nabízet za méně než 5000 Kč. To je velmi atraktivní cenovka, díky které někteří lidé odpustí tomuto modelu i drobné neduhy.

Telefon nabízí sice vcelku líbivý design, kdy prakticky celou čelní stranu pokrývá displej s úhlopříčkou 6,2 palce. Obrazová plocha má nicméně rozlišení pouze HD+. U celé řady přístrojů v této cenové kategorii se přitom již setkáváme s Full HD+ rozlišením.

Rozdíly v cenách jsou propastné. Mobil s nejlepším displejem se nabízí za 17 500 Kč

Mobil
Foto: archív výrobce

Xperia L4

Také pracovní tempo novinky je spíše průměrné. Srdcem telefonu je procesor MediaTek MT6762, který má k dispozici 3 GB operační paměti. Jde o osmijádrový čip, u nějž dovedou jádra pracovat až při frekvenci 2 GHz. Úložiště nabízí kapacitu 64 GB a je možné jej rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Kladné body sbírá novinka především v oblasti multimediální výbavy. Dohromady má telefon čtyři fotoaparáty. Ve výřezu displeje na čelní straně se nachází osmimegapixelová kamera, vzadu jsou pak tři objektivy. Konkrétně se jedná o hlavní 13megapixelový senzor, který doplňuje pětimegapixelová ultraširokoúhlá kamera a také dvoumegapixelový senzor pro práci s hloubkou ostrosti.

Potěší i přítomnost klasického konektoru jack 3,5mm pro připojení sluchátek či NFC čip, díky kterému lze telefon použít například jako platební kartu. Přístroj má akumulátor s kapacitou 3580 mAh, konektor USB-C a pracuje pod operačním systémem Android 9.0.

Foto: archív výrobce

Xperia L4

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

IFA 2019: Záchranou pro Sony má být Xperia 5

Společnost Sony se v posledních měsících v oblasti chytrých telefonů příliš nedaří, prodeje padají již několik kvartálů za sebou. Změnit by to mohla nová...

Výběr článků

Načítám