Hlavní obsah

Apple stáhne milióny vadných adaptérů iPhonu 3G, Čechům problémy nehrozí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pozoru by měli být všichni majitelé nového komunikátoru iPhone 3G, kteří si jej pořídili v Japonsku, USA, Kanadě, Mexiku a několika latinskoamerických zemích. Jak uvedla společnost Apple ve své tiskové zprávě, hrozí uživatelům nebezpečí kvůli vadným adaptérům. Výrobce jich proto stáhne z trhu milióny.

Článek

Problém spočívá ve výklopných vidlicích adaptéru. Ty se mohou za určitých okolností odlomit, nebo zůstat v elektrické zásuvce, a způsobit tak těžký elektrický šok.

„Apple obdržel informace o uvolněných vidlicích, které se týkají jen malé části prodaných adaptérů. O žádných zraněních nejsou zprávy,“ uvádí v tiskové zprávě.

„Čeští zákazníci se hrozby vadných adaptérů nemusí obávat, protože adaptéry jsou do ČR dovážené od jiného výrobce,“ řekl Novinkám Filip Hrubý, tiskový mluvčí Vodafonu. Stejnou informaci Novinkám potvrdil také Vlastimil Sršeň z tiskového odboru Telefónica O2.

Apple vymění nebezpečné adaptéry všem uživatelům. Podle statistik bylo letos v červenci prodáno na čtyři milióny iPhonů 3G. Na český trh vstoupil nový komunikátor o půlnoci 21. srpna.

Apple iPhone 3G

Mobil iPhone je snad nejdiskutovanějším telefonem světa. Novinka s dodatkem 3G přidala podporu rychlých bezdrátových 3G sítí. Ty zatím využijete pouze v Praze a Brně (ne se všemi českými operátory).

Nový iPhone je ze strany výrobce neustále obohacovaný o nové funkce. Fanda moderních technologií jistě ocení integrovanou GPS navigaci a zachovaný výborný přehrávač multimédií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám