Hlavní obsah

Apple se chystá pohřbít iPhone 5C

Novinky, mif

Společnost Apple se chystá v příštím roce pohřbít levný iPhone 5C. Zcela přestat vyrábět by se měl tento chytrý telefon s logem nakousnutého jablka v průběhu léta 2015. Upozornil na to server Mac Rumors.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

 
Článek

Ukončením výroby si americký počítačový gigant bude dělat na trhu prostor pro uvedení nové generace iphonů, aktuálně nabízené modely s pořadovým číslem šest pak nejspíše zaujmou místo levnější verze 5C.

IPhone 5C je aktuálně nejlevnějším chytrým telefonem v nabídce společnosti Apple. Na stránkách výrobce jej lze zakoupit výhradně s kapacitou 8 GB za 11 290 Kč. Na internetu jsou však ceny podle Zboží.cz ještě příznivější, startují na 9850 Kč.

Foto: Apple

Základní model 5C nabízí nižší cenu než předchůdci, plastovou konstrukci a k dispozici je v několika různých barevných provedeních. Hardwarová výbava víceméně odpovídá někdejší vlajkové lodi s pořadovým číslem pět. [celá zpráva]

Pro řadu analytiků byl plastový jablečný telefon při loňské premiéře velkým zklamáním, protože očekávali, že jeho cena bude ještě nižší. „Apple iPhone 5C je skutečně levnější, ale rozhodně není levný,“ prohlásil Neil Mawston, ředitel výzkumné společnosti Strategy Analytics.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám