Hlavní obsah

A zase se stály fronty. Apple zahájil prodej iPhonů 8

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vybraných zahraničních obchodech se v pátek začaly prodávat chytré telefony s pořadovým číslem osm. O dvě novinky, které se liší především velikostí obrazovky a hlavním fotoaparátem na zadní straně, byl již tradičně obrovský zájem. Před zahraničními obchody s logem nakousnutého jablka se tak opět stály fronty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se začal prodávat nový iPhone 8Video: Reuters

 
Článek

Naprostý rekord letos drží Austrálie. Jeden mladík – dvacetiletý student softwarového inženýrství – tam totiž začal stát frontu ještě dříve, než Apple vůbec nové iPhony odhalil. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První šťastlivci v Austrálii se dočkali iPhonu 8Video: Reuters

A fronty se stály v Austrálii i v pátek, kdy prodej oficiálně odstartoval. Prakticky to samé platí o Číně, Japonsku či Francii, kde si jablečné smartphony odbyly také prodejní premiéru. Zájem zákazníků nebyl však tak vysoký jako v minulých letech.

To může být nicméně dáno dvěma faktory. Jednak lidé stále častěji nakupují prostřednictvím internetových obchodů, aby se vyhnuli čekání ve frontě, jednak celá řada uživatelů vyčkává na příchod nového iPhonu X. Ten se na pultech obchodů objeví až v listopadu, aktuálně jsou k dostání pouze modely s osmičkou v názvu.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

V Česku je zatím možné iPhony 8 a 8 Plus pouze předobjednávat. Fyzicky skladem obě novinky budou prodejci mít až na konci září. Cenovky v případě menší verze budou startovat na 21 000 Kč, za větší variantu pak případní zájemci zaplatí 24 000 Kč.

Co umí nové osmičky?

Nové iPhony 8 a 8 Plus se velmi podobají svým předchůdcům. První má 4,7palcový displej, druhý 5,5palcový. Velikosti nových jablečných smartphonů jsou tedy úplně stejné jako u loňských modelů.

Velmi podobný je i vzhled, zadní strana je však nově skleněná.

Vylepšení se dočkaly fotoaparáty. Menší osmička má rozlišení 12 megapixelů a je napojena na objektiv se světelností F1,8. Duální objektiv u větší verze 8 Plus pak nabízí světelnost F2,8. Stejné osmimegapixelové rozlišení pak nabízí i přední selfie kamera.

Oba nové iPhony nabízejí navíc vyšší výkon, voděodolnost a podporují bezdrátové nabíjení.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony s pořadovým číslem osm.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám