Hlavní obsah

Samsung chystá nový phablet. Nabídne prostorný displej, ovládat se bude tužkou

Novinky, ort

Během druhé poloviny letních prázdnin by si měl odbýt stejně jako v minulých letech premiéru nový phablet od společnosti Samsung. Půjde o nástupce modelu Galaxy Note9, který aktuálně patří k těm nejlepším přístrojům na trhu. Po vzoru předchůdce má novinka lákat na prostorný displej a možnost ovládání pomocí speciálního stylusu.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Článek

Jihokorejský elektronický gigant zatím drží všechny informace o chystané novince pod pokličkou. Na internetu se nicméně již množí spekulace o tom, co vlastně bude chystaný model umět.

Desítka by měla nabídnou v první řadě vyšší výkon, vylepšení by se měly dočkat také fotoaparáty – stejně jako u vlajkových lodí Galaxy S10 a S10+, které byly představeny již zkraje letošního roku. Počítá se také s tím, že čtečka otisků prstů bude integrována v displeji a že telefon bude mít nově tenčí rámečky okolo displeje a průstřel v obrazovce, do kterého bude umístěna čelní kamera.

Na bližší informace o modelu Galaxy Note10 si budeme muset počkat až do srpna, kdy by si novinka měla odbýt premiéru. Podle serveru Cnet je slavnostní odhalení naplánováno na středu 7. srpna.

Co umí Galaxy Note9?

Aktuálně nabízený model Galaxy Note9 se svým vzhledem velmi podobá loňské osmičce, má však větší obrazovku – úhlopříčka narostla z 6,3 na 6,4 palce. Rozlišení však zůstalo stejné, tedy 2960 x 1440 bodů. Obrazovka je opět zakřivená, plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Devítka díky vysokému výkonu dokáže zastat také funkci stolního počítače, stačí připojit klávesnici a monitor. Podporována je stejně jako u předchůdce technologie Samsung DeX, kterou výrobce představil už loni. Dokovací stanice DeX Pad se bude prodávat samostatně.

V porovnání s předchozí osmičkou se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti nové vlajkové lodi. Stereo reproduktory u modelu Note9 totiž byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos.

Proti předchůdci by měl být přístroj až o třetinu výkonnější. To je zásluha především čipsetu Exynos 9810, u tohoto osmijádrového procesoru jsou čtyři jádra taktována na 2,7 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Základní verze nabízí 6GB paměťový modul, výkonnější pak 8GB.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám