Hlavní obsah

Vyšší cenovka není překážkou. O vlajkové lodě od Samsungu je větší zájem než loni

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od zahájení prodeje vlajkových lodí společnosti Samsung mezi chytrými telefony uplynul první týden. A vše nasvědčuje tomu, že uvést hned tři modely na pulty obchodů najednou byl dobrý tah. Podle zástupců jihokorejského elektronického gigantu je totiž o novinky enormní zájem.

Samsung Galaxy S10+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Chytré telefony Galaxy S10e, Galaxy S10 a Galaxy S10+ se začaly oficiálně prodávat minulý týden v pátek, už více než týden před tím však bylo možné oba přístroje koupit v rámci předobjednávky.

A toho díky hodnotnému dárku v podobě bezdrátových sluchátek využilo velké množství zákazníků. První várka skladových zásob se tak rozebrala ještě před oficiálním startem prodeje. Už tehdy bylo tedy jasné, že nové vlajkové lodi budou velkým hitem.

Samsung Galaxy S10eVideo: Václav Toman, Novinky

Samsung Galaxy S10Video: Václav Toman, Novinky

Nyní dostávají prodeje jasnější obrysy, byť přesná čísla zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím neuvedli. Prozradili pouze, že v porovnání s loňskými modely Galaxy S9 a Galaxy S9+ jsou prodeje vyšší o 20 %.

Zajímavé je přitom také to, že lidé se nezdráhají kupovat ani dražší modely s vyšší kapacitou paměti. „Skvěle se prodávají vyšší paměťové varianty: telefony S10 s kapacitou 512 GB nebo 1 TB tvoří už více než pětinu z celkového počtu předobjednávek. Trend větších displejů a pamětí tedy není jen modlou výrobců, ale realitou,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel české a slovenské mobilní divize společnosti Samsung.

Nejlepší provedení Galaxy S10+ s 1024GB vyjde na 41 999 Kč. Za pozornost nicméně stojí právě paměť, která je dvakrát vyšší než v případě iPhonu XS Max. Na protilehlé straně cenového spektra je pak Galaxy S10e, který startuje na částce 19 499 Kč, což je opět méně než v případě iPhonu XR.

Více se o nových smartphonech od Samsungu dozvíte v našem dřívějším článku.

Foto: archív výrobce

Galaxy S10+

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám