Hlavní obsah

MWC 2019: Samsung má dva nové mobily. Do Česka přijde jen jeden

Novinky, lez

Hned dva nové smartphony představila na veletrhu MWC 2019 společnost Samsung. Modely Galaxy A50 a Galaxy A30 budou lákat především na příznivou cenovku. Do Česka však dorazí pouze jeden z nich.

Foto: archív výrobce

Galaxy A50

Článek

Oba telefony se podobají jako vejce vejci. Mají příjemný štíhlý design a hladký zakřivený tvar. K dispozici budou v různých barevných kombinacích, například model Galaxy A50 v černé, bílé a modré barvě.

Padesátka má úhlopříčku 6,4 palce a nabízí rozlišení full HD+. Srdcem telefonu je osmijádrový procesor, který má jádra rozdělená na dvě půlky. Čtveřice jader je taktovaná na 2,3 GHz, čtveřice na 1,7 GHz. Do vínku dostal přístroj dále 4 GB operační paměti a 128GB úložný prostor.

Foto: archív výrobce

Galaxy A30 a Galaxy A50

U modelu Galaxy A50 je lákadlem prémiový fotoaparát se třemi objektivy na zadní straně. Prim hraje duální objektiv – hlavní senzor nabízí 25 MPx, sekundární je pětimegapixelový a slouží k lepšímu dokreslení detailů v momentkách. Třetí kamera na zadní straně nabízí rozlišení 8 MPx, jde o širokoúhlý objektiv vhodný k focení krajin.

Fotoaparát se chlubí podporou umělé inteligence. Funkce Scene Optimizer dokáže rozpoznat a optimalizovat 20 scén, Flaw Detection se zase postará o pořízení dokonalého portrétu, pomůže zachytit ten nejlepší záběr. Funkce Bixby Vision využívá fotoaparát ve spojení s umělou inteligencí, aby vám pomohla nakupovat na internetu, překládat texty a vyhledávat potřebné informace.

Právě Galaxy A50 se bude nabízet v Česku, a to od příštího měsíce za baťovských 8999 Kč.

Galaxy A30 vypadá prakticky úplně stejně – má stejný displej, ale na zadní straně je pouze duální fotoaparát. Výkon je o něco slabší, takže cenovka bude ještě nižší. Nicméně v Česku se s dostupností třicítky nepočítá.

Foto: archív výrobce

Galaxy A50

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám