Hlavní obsah

Levnější iPhone XR se začne prodávat za dva týdny

Novinky, mif

Ke konci se blíží čekání na nový iPhone XR, který je tím nejlevnějším z trojlístku nově představených jablečných smartphonů. Dva dražší modely iPhone XS a XS Max jsou v prodeji už od konce září.

Apple iPhone XR Video: archiv výrobce

 
Článek

Zahájení prodeje iPhonu XR je naplánováno na pátek 26. října. Patrně tím nejzajímavějším je u novinky pořizovací cena. Ta byla stanovena na 22 490 Kč v případě 64GB verze, 128GB varianta pak vyjde na 23 990 Kč a konečně nejlepší provedení s 256GB úložným prostorem na 26 990 Kč.

To je výrazně méně než v případě nových vlajkových lodí, které se začaly prodávat minulý měsíc. Menší iPhone XS startuje na ceně 29 990 Kč, za což případní zájemci získají 64GB kapacitu paměti. Nejlepší 512GB verze ale už vyjde na 40 490 Kč. Verze XS Max je logicky ještě dražší, cenovky startují na 32 990 Kč a vyšplhat se mohou až na 43 490 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Lidovější iPhone

Jak je z řádků výše patrné, iPhone XR vy se měl stát „lidovějším přístrojem“. Uživatel se bude nicméně muset smířit s některými kompromisy, kvalitní OLED obrazovku nahradil například obyčejný LCD panel s úhlopříčkou 6,1 palce.

K dispozici je také pouze jeden fotoaparát místo duální optiky. Podle zástupců Applu nicméně jde stále o prémiový model, který bude nad konkurencí vynikat. Pracovat stejně jako u modelů XS a XS Max půjde například s bokehem, tedy s rozmazáním pozadí.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Foto: archív výrobce

Apple iPhone XR

Hromada barevných provedení

Na rozdíl od prvních dvou novinek přijde iPhone XR na pulty obchodů v nových barevných odstínech. Pod sklem na zadní straně se budou pyšnit barvy černá, žlutá, červená a modrá. Postranní rám bude z hliníkové slitiny.

Po stránce výkonu by měl být iPhone XR stejně výkonný jako další dva jablečné smartphony, které si odbyly premiéru na slavnostní akci. Bude totiž vybaven stejným procesorem. Horší však bude odolnost, k dispozici bude pouze standard IP67, pod vodou tedy přístroj bude schopný pracovat až do hloubky jednoho metru.

Více se o všech třech nových iPhonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Apple iPhone XS a XS MaxVideo: archiv výrobce

Co umí nové iPhony XS a XS Max?

Nové iPhony XS a XS Max vychází stejně jako model XR designově z loňského iPhonu X. Mají tedy takřka bezrámečkový displej, který zabírá co možná největší část čelní strany. Pouze v horní části je dotykový panel vyříznutý, aby bylo kam umístit čelní kameru a další senzory.

IPhony řady XS dostanou podporu pro strojové učení v reálném čase. To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. V praxi by to mělo fungovat velmi jednoduše. Namíříte fotoaparát například na desku stolu a na displeji telefonu budete vidět virtuální předměty, které na ní budou ležet. Hrát tímto způsobem bude možné nejrůznější hry, a to i ve více lidech.

Více se o nových iPhonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám