Hlavní obsah

Průměrná cena mobilů v Česku stoupla na 6900 Kč. Nejdražší přístroje stojí přes 30 tisíc

Průměrná cena chytrých telefonů na českém trhu v pololetí vzrostla meziročně o šest procent na 6900 korun. Jejich prodej stoupl dvouciferným tempem. Vyplývá to z údajů analytické společnosti GfK.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Prodejně nejsilnějším měsícem byl leden, naopak nejslabším únor. Poptávka roste po zařízeních s úhlopříčkou 5,6 až šest palců, která v červnu tvořila již téměř jednu čtvrtinu celkového objemu trhu. Ceny chytrých telefonů začínají na zhruba 1000 Kč, ty nejdražší stojí přes 30 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Za více než 30 tisíc se nabízí například nejlepší provedení nového smartphonu Galaxy Note9, který si odbyl premiéru minulý týden. Verze s 512GB úložným prostorem vyjde na 32 490 Kč. [celá zpráva]

Ještě dráž vyjde nejnovější iPhone X od společnosti Apple, jenž je v prodeji už od loňského roku. U něj se prodejní cena přiblížila hranici 35 000 Kč. [celá zpráva]

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Rostl také prodej tzv. nositelných zařízení, jako jsou například chytré hodinky, které se dají s mobilem propojit. Jako negativní trend se podle údajů GfK jeví klesající poptávka po klasických telefonech.

Ročně se v Česku prodá více než 3,5 miliónu mobilních telefonů, tedy jak chytrých mobilů, tak i klasických přístrojů. Loni trh rostl jednociferným tempem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám