Hlavní obsah

Stane se bestsellerem? Nokia 5.1 láká na atraktivní cenovku

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do tuzemských obchodů dorazil dlouho očekávaný smartphone Nokia 5.1. Ten by měl stejně jako loňský předchůdce nabídnout velmi atraktivní cenovku, navíc ale přidává několik nových vylepšení. Novinka má tedy dobře našlápnuto, aby se z ní stal bestseller.

Nokia 5.1Video: archív výrobce

 
Článek

Nokii 5.1 pohání osmijádrový procesor MediaTek Helio P18 s taktem 2.0 GHz. Ten by měl být téměř o polovinu výkonnější než v případě předchůdce. Na výběr přitom budou dvě různé konfigurace – s 2 GB RAM/16GB úložištěm a 3 GB RAM/32GB úložištěm.

Přístroj by měl vynikat také příjemnou ergonomií, přestože má poměrně velkou úhlopříčku displeje - 5,5palcová dotyková plocha je totiž o 0,3 palce větší než v případě předchůdce.

Do proporcí telefonu se to ale prakticky nepromítlo, neboť displej je více protáhlý, nabízí poměr stran 18:9 a rozlišení Full HD+. V praxi je tak smartphone dokonce o 2 mm užší než v případě loňského modelu. Pozornost si zaslouží také zaoblené rohy displeje, které kopírují tvar samotného smartphonu.

Foto: archív výrobce

Nokia 5.1

Na zadní straně smartphonu se nachází 16megapixelový senzor s fázovým automatickým ostřením, vepředu je pak širokoúhlá selfie kamera. Čtečka otisků prstů se kvůli tenkým rámečkům okolo displeje přestěhovala na zadní stranu smartphonu. Přístroj bude pracovat pod čistým operačním systémem Android.

Přístroj láká také na prémiovou konstrukci, je totiž zhotoven z jednoho bloku hliníkové slitiny 6000, a to procesem sestávajícím z 33 kroků zahrnujících obrábění, eloxování a leštění. Podle výrobce by výsledkem měla být odolná konstrukce s elegantním matným povrchem.

V tuzemských obchodech se chytrý telefon Nokia 5.1 prodává podle Zboží.cz od 4980 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia 5.1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám