Hlavní obsah

Samsung chystá nový phablet. Nabídne prostorný displej, ovládat se bude tužkou

Novinky, mif

Během druhé poloviny letních prázdnin by si měl odbýt premiéru nový phablet od společnosti Samsung. Půjde o nástupce modelu Galaxy Note8, který aktuálně patří k těm nejlepším přístrojům na trhu. Po vzoru předchůdce má novinka lákat na prostorný displej a možnost ovládání pomocí speciálního stylusu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Samsung Galaxy Note8

Článek

Jihokorejský elektronický gigant zatím drží všechny informace o chystané novince pod pokličkou. Na internetu se nicméně již množí spekulace o tom, co vlastně bude chystaný model umět.

Devítka by podle nich měla nabídnout v první řadě vyšší výkon, neboť bude vybavena novým čipsetem Exynos 9810. Do vínku dostane přístroj 6,3palcový displej s rozlišením 2960 × 1440 obrazových bodů, který bude možné ovládat pomocí speciálního pera S Pen, které se jednoduše zasune přímo do útrob phabletu.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note8

Stejným displejem je koneckonců vybavena už loňská osmička. U ní dotyková plocha plynule přechází z přední části na obě bočnice. Displej na stranách je využit pro zobrazení času, notifikací, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Model Galaxy Note8 láká také na prémiové fotoaparáty. Jihokorejský elektronický gigant totiž u něj vůbec poprvé vsadil na duální optiku. Ta se skládá ze dvou částí, z teleobjektivu s dvojnásobným optickým zoomem a rozlišením 12 Mpx a ze širokoúhlého objektivu. Ten je vybaven 12Mpx snímačem s Dual Pixel technologií a se světelností f/1.7.

Zda bude duální optika u devítky ještě nějak vylepšena, není zatím jasné. Podle serveru All About Samsung je nicméně velmi pravděpodobné, že se novinka dočká baterie s větší kapacitou. Místo 3300mAh akumulátoru by měla devítka být vyzbrojena kapacitou 4000 mAh, což by se pochopitelně mělo pozitivně promítnout do celkové výdrže přístroje.

Na bližší informace o modelu Galaxy Note9 si budeme muset počkat až do srpna, kdy by si novinka měla odbýt premiéru.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám