Hlavní obsah

Nejvybavenější mobil od Samsungu je levnější než iPhone X

Novinky, mif

Čekání je u konce, v pátek se oficiálně začaly prodávat nejvybavenější verze chytrých telefonů Galaxy S9 a S9+ od společnosti Samsung. Ty proti modelům, které si prodejní premiéru odbyly minulý týden, nabízejí především větší úložný prostor. Zájemci si ale logicky budou muset sáhnout hlouběji do kapsy.

Představení smartphonů Samsung Galaxy S9 a S9+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Obě devítky šly do prodeje už minulý týden v pátek, pouze však v základní verzi s 64GB úložným prostorem. [celá zpráva]

Nyní je konečně k dispozici také verze pro náročné uživatele, ta nabízí kapacitu 256 GB. Zájemci o menší devítku zaplatí 24 499 Kč, za větší plusko pak 26 999 Kč. Přestože v druhém zmiňovaném případě jde o to nejlepší, co je možné od jihokorejského elektronického gigantu v současnosti zakoupit, model Galaxy S9+ je stále levnější než základní model konkurenčního iPhonu X. Ten si společnost Apple cení na 29 990 Kč v případě 64GB varianty, respektive na 34 490 Kč za 256GB verzi.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Foto: archív výrobce

Galaxy S9

Sluší se také podotknout, že 64GB modely od Samsungu jsou pochopitelně ještě levnější. Model Galaxy S9 s kapacitou 64 GB stojí baťovských 21 999 Kč, větší provedení S9+ s totožně velkým úložným prostorem pak vyjde na 24 499 Kč.

Menší devítka má 5,8palcový displej a větší verze plus 6,2palcový panel. Stejné displeje měly i loňské modely, což platí také o rozlišení – to nabízí v obou případech hodnotu 2960 x 1440 pixelů obrazových bodů. Displej je u obou novinek zakřivený, plynule se přelívá z přední strany na pravou a levou bočnici.

Samsung Galaxy S9 a S9+Video: archív výrobce

Jedno z největších vylepšení se týká fotoaparátů. Hlavní 12MPx senzor je totiž vůbec poprvé vybaven tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně jako lidské oko. Podle množství okolního světla automaticky přizpůsobí své nastavení a světelnost.

V jasném prostředí použije hodnotu f/2,4, ve zhoršených podmínkách pak využije maximální světelnost objektivu f/1,5. Takovou hodnotu světelnosti drtivá většina konkurentů nenabízí. Oba přístroje dokážou pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu v rozlišení 720p, tedy se čtyřikrát vyšší frekvencí záběrů než u běžného zpomaleného videa ve 240 fps.

Detailní recenzi modelu Galaxy S9+ naleznete zde.

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+

Foto: archív výrobce

Galaxy S9+ se chlubí duálním fotoaparátem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám