Hlavní obsah

Obrněný smartphone má modulární konstrukci. Snadno se učí nové věci

Novinky, Václav Toman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod automobilovou značkou Land Rover se bude prodávat nový chytrý telefon s extrémně odolnou konstrukcí. Model zvaný Explore je zajímavý také tím, že má modulární konstrukci. Snadno se tedy může učit novým kouskům – jednoduše tak, že k němu připojíte další díl výbavy.

Foto: archív výrobce

Land Rover Explore

Článek

Land Rover Explore se ukázal poprvé světu na sportovním veletrhu ISPO v německém Mnichově. Šlo však o předpremiéru, výrobce tedy drží celou řadu důležitých informací ještě pečlivě pod pokličkou. Na oficiální představení si budeme muset počkat až na největší mobilní veletrh MWC 2018, který se bude konat tradičně ve španělské Barceloně.

I když přesné parametry přístroje nejsou ještě známy, už nyní je jasné, že půjde o velmi zajímavý telefon. Na jeho vývoji se totiž podílela společnost CAT, která je v mobilním světě známá výrobou těch nejodolnějších chytrých telefonů. A přesně to by měla být jedna z předností chystané novinky.

Přístroj navíc sází na myšlenku tzv. modulární konstrukce. Ta staví na jednoduchém principu - když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný, lepší.

Foto: archív výrobce

Land Rover Explore

Foto: archív výrobce

Land Rover Explore

Na moduly láká i Lenovo

Podle zveřejněných ukázek by tak měl model Explore fungovat podobně jako dříve představený smartphone Moto Z od společnosti Lenovo. Tento relativně tenký přístroj (5,2 mm), jehož tělo je mimochodem vyrobeno z nerezové oceli a hliníku, má ve spodní části konektory, prostřednictvím kterých je možné připojit speciální moduly.

Pro přístroj od Lenova je dostupných hned několik modulů. Řeč je například o přídavném dílu, který obsahuje reproduktor značky JBL s technologií SoundBoost. Ten nabízí citelně věrnější reprodukci než zabudované reproduktory.

Pokud uživatelé potřebují více energie, jednoduše připojí modul s druhou baterií. Ten výdrž prodlouží o dalších 22 hodin.

Lenovo Moto ZVideo: Lenovo

Mimochodem model Moto Z, který je stále k dostání v tuzemských obchodech, se kromě vyměnitelných modulů snaží uživatele nalákat také na velmi slušnou výbavu. V jeho útrobách se ukrývá mobilní procesor Qualcomm Snapdragon 820. Ten má k dispozici 4 GB operační paměti a 32GB úložný prostor. Samozřejmostí je i slot na paměťové karty.

Smartphone je vybaven 13Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx fotoaparát přináší širokoúhlou čočku, díky které se do záběru při focení selfies vejde více lidí.

Displej nabídne úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 2560×1440 obrazových bodů. Přístroj navíc láká na speciální povrchovou úpravu, která odpuzuje vodu. Díky tomu by měl bez újmy přečkat náhodné polití či déšť. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisku prstů.

Lenovo Moto Z se nabízí v tuzemských obchodech podle Zboží.cz za necelých osm tisíc korun. Kdy přesně se na pultech obchodů objeví Land Rover Explore a za jakou cenu, není v tuto chvíli jasné.

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám