Hlavní obsah

Nová vlajková loď od Samsungu se ukáže už za pár týdnů

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za pouhých pár týdnů se společnost Samsung chystá uvést na trh hned dva nové špičkové smartphony, které budou představovat to nejlepší v nabídce jihokorejského elektronického gigantu. Půjde o přímé nástupce letošních modelů Galaxy S8 a S8. Nezávisle na sobě o tom informovaly servery VentureBeat a DigitalTrends.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

Jihokorejský podnik ukazuje novinky pravidelně v prvním čtvrtletí daného roku. Zpravidla se tak ale stává až na veletrhu Mobile World Congress, který v letošním roce vychází až na přelom února a března.

Servery VentureBeat a DigitalTrends se ovšem nyní shodly na tom, že si elektronický gigant v příštím roce s uvedením novinek pospíší. Vlajkové lodi s pořadovým číslem devět by tak měly být údajně k vidění už na veletrhu CES, který se bude konat již tradičně zkraje ledna v americkém Las Vegas.

Zástupci společnosti Samsung ale příchod nových chytrých telefonů, které by měly být přímými nástupci letošních modelů Galaxy S8 a S8+, zatím nepotvrdili. Jasno tak bude až za pár týdnů, kdy veletrh CES vypukne.

Vyšší výkon, menší rámečky okolo displeje

Obě novinky by se svým vzhledem měly velmi podobat aktuálně nabízeným top modelům. Výrobci se ale podle neoficiálních informací ještě více povedlo zmenšit rámečky okolo displeje tak, aby samotná dotyková plocha zabírala co možná největší prostor. Vylepšení se pravděpodobně dočká také výkon chystaných telefonů.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Zleva: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Letošní vlajkové lodi Samsungu se prodávají ve dvou různých verzích. Obě přitom patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na trhu k dispozici. Menší Galaxy S8 má 5,8palcový displej a větší verze S8+ 6,2palcový panel.

Svým výkonem jsou obě osmičky tím nejlepším, co je v současné době na pultech obchodů k dostání, přestože premiéru si odbyly již zkraje roku.

Nahradí i PC

Díky vysokému výkonu dokážou smartphony fungovat dokonce i podobně jako stolní počítač. Další novinkou je umělá inteligence zvaná Bixby. V podstatě jde o virtuálního asistenta, který je schopen s uživatelem prostřednictvím mobilu komunikovat a plnit jím zadané úkoly.

Totožné jsou u obou novinek fotoaparáty. Stejně jako u předchůdců výrobce vsadil na technologii tzv. duálních pixelů. Díky tomu by měl být zachycovaný obraz daleko jasnější a ostřejší. Hlavní fotoaparát na zadní straně má rozlišení 12 megapixelů a je napojen na objektiv se špičkovou světelností F1,7.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám