Hlavní obsah

IPhone X je stále nedostatkovým zbožím

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový iPhone X se začal prodávat už na začátku listopadu. Ani po necelých čtyřech týdnech však zájem ze strany zákazníků neutichá. Výroční model s římskou číslicí deset v názvu je tak stále nedostatkovým zbožím, celá řada obchodů hlásí vyprodáno.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz nemá drtivá většina obchodů novinku skladem, řada z nich navíc uvádí termín dostupnosti jako neznámý.

Případné zájemce potěší snad alespoň fakt, že oficiální internetový obchod Applu zkrátil čekací dobu z téměř šesti týdnů na pouhé dva. Lidé, kteří nebudou s objednávkou otálet, tak mají poměrně velkou šanci, že přístroj získají ještě před Vánocemi.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Zájem zákazníků nebrzdí evidentně ani fakt, že iPhone X je suverénně nejdražším jablečným smartphonem v celé historii amerického počítačového gigantu. Základní model nabídne 64GB paměť a v tuzemských obchodech se nabízí za 29 890 Kč. Provedení s 256GB pamětí však je citelně dražší. Případní zájemci za něj zaplatí 34 490 Kč.

Co iPhone X umí

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám