Hlavní obsah

Zájem o Galaxy Note8 je obrovský. V některých obchodech je vyprodáno

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý telefon Galaxy Note8 byl pro společnost Samsung trefou do černého. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu sice zatím neprozradili, kolik lidí si novinku objednalo, ale už nyní je jasné, že zájem je velmi vysoký. Některé obchody totiž hlásí vyprodáno.

Samsung Galaxy Note8Video: archív výrobce

 
Článek

Galaxy Note8 se začal ve světě oficiálně prodávat v pátek. Ještě před začátkem nového školního roku nicméně bylo možné novinku předobjednávat hned v několika obchodech, a to v tuzemsku i zahraničí.

A pravděpodobně velká poptávka v rámci předobjednávek způsobila, že při pátečním startu prodeje hlásily už některé obchody rovnou vyprodáno. Přesné prodejní úspěchy však zatím jihokorejský elektronický gigant nepotvrdil.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Samsung Galaxy Note8

Zajímavé je, že prakticky všichni prodejci mají podle nákupního rádce Zboží.cz totožné prodejní ceny, liší se maximálně v řádu několika korun. Konkrétně se ceny pohybují od 26 989 do 26 999 korun.

Po výkonnostní stránce patří Note8 k tomu nejlepšímu, co je na pultech obchodů k dostání. To je zásluha především osmijádrového procesoru, u kterého budou čtyři jádra taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,7 GHz. Důležité je nicméně to, že tento čip byl vyráběn pokročilou 10nm technologií, takže by měl být citelně výkonnější než podobně taktované procesory starší výroby.

Zakřivený displej, prémiový fotoaparát

Do vínku dále tento stroj dostal 6 GB operační paměti, úložný prostor se pak chlubí kapacitou 64 GB a nechybí ani čtečka paměťových karet. 6,3palcový displej je zakřivený a nabízí rozlišení 2960 × 1440 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note8

Dotyková plocha tak plynule přechází z přední části na obě bočnice. Displej na stranách je stejně jako u modelu Galaxy S8 využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Vylepšení se dočkala i zadní strana telefonu, konkrétně použitý fotoaparát. Jihokorejský elektronický gigant totiž vůbec poprvé vsadil na duální optiku. Ta se skládá ze dvou částí, teleobjektivu s dvojnásobným optickým zoomem a rozlišením 12 Mpx a širokoúhlého objektivu. Ten je vybaven 12Mpx snímačem s Dual Pixel technologií a se světelností f/1.7.

Novinka láká také na certifikaci IP68, tedy na zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Výrobci se ji podařilo do těla zařízení dostat, aniž by nějak narušil líbivý vzhled. Phablet díky tomu může být ponořen do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut.

Více se o novém smartphonu Galaxy Note8 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Samsung Galaxy Note8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám