Hlavní obsah

Samsung bude recyklovat 152 tun kovů z telefonů Galaxy Note 7

S cílem minimalizovat dopad na životní prostředí hodlá jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics recyklovat 152 tun vzácných kovů z chytrých telefonů Galaxy Note 7, které musel vloni stáhnout z trhu kvůli problémům s bateriemi. Informovala o tom v úterý agentura Reuters s odvoláním na prohlášení firmy.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Samsung hodlá opětovně použít kamerové moduly, čipy, displeje a podobné komponenty jako náhradní díly do opravovaných přístrojů a kovy – kobalt, měď, zlato a stříbro – které už využít nelze, bude recyklovat.

Kauza okolo smartphonů Galaxy Note 7 se táhne už od loňského září, kdy se některé přístroje přehřívaly a jiné dokonce začaly kvůli vadným bateriím hořet. Nepomohlo ani to, když se výrobce snažil přístroje opravit a znovu uvést do prodeje. Problémy přetrvávaly.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note 7

Zástupci společnosti Samsung se tak odhodlali v letošním roce k radikálnímu kroku. Nebezpečné přístroje, které lidé podniku stále ještě nevrátili, se rozhodli na dálku vyřadit z provozu. Jednoduše jim prostřednictvím aktualizace zcela zakázali nabíjení.

Mohlo se tak zdát, že to byla definitivní tečka za celou kauzou. Není to ale pravda, recyklované přístroje totiž znovu zamíří na trh. Novinka se bude jmenovat Samsung Note Fan Edition.

Změn by mělo být ve srovnání s modelem Galaxy Note 7 poskrovnu. Jednou z nejdůležitějších je však použití menší baterie s kapacitou 3200 mAh. Ta původní měla 3500 mAh a byla hlavním důvodem všech problémů – kvůli původnímu akumulátoru se přístroj přehříval a v krajních případech mohl začít dokonce i hořet.

Foto: archív výrobce

Samsung Note Fan Edition

Reinkarnovaný model Note Fan Edition se na pultech obchodů objevil již zkraje července, ale pouze na domovském jihokorejském trhu. Stojí 700 000 wonů, tedy v přepočtu zhruba 14 000 Kč. Je tedy téměř o třetinu levnější než původní Note 7.

Právě díky nízké ceně by se novinka mohla stát prodejním bestsellerem. Kdy a zda vůbec bude přístroj nabídnut k prodeji také v dalších státech, například i v České republice, zatím není jasné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám