Hlavní obsah

Zájem o chytré telefony roste. Letos se jich prodá 1,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětové dodávky chytrých telefonů v letošním roce stoupnou o tři procenta na 1,52 miliardy přístrojů. Růst tak zrychlí z loňských 2,5 procenta, což bylo nejpomalejší tempo, jaké toto odvětví doposud zaznamenalo. Předpovídá to výzkumná společnost IDC ve své nejnovější prognóze.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Poptávku po chytrých telefonech by podle IDC měl letos podpořit příchod několika významných nových modelů. V příštím roce počítá IDC se zrychlením růstu na 4,5 procenta, a to díky zlepšujícím se ekonomickým podmínkám na řadě rozvíjejících se trhů a díky dodávkám nových telefonů iPhone společnosti Apple.

„Trhy jako Blízký východ a Afrika, střední a východní Evropa a jihovýchodní Asie mají stále velký prostor k růstu,” uvedl analytik IDC Ryan Reith. Upozornil rovněž, že spotřebitelé mají na chytré telefony čím dál větší nároky, což by mohlo motivovat majitele levnějších přístrojů k přechodu na výkonnější zařízení.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám