Hlavní obsah

Nokia 3310 bude dražší, než se čekalo

Novinky, mif

Prodej nového mobilního telefonu Nokia 3310, který odkazuje na stejnojmenného předchůdce, je na spadnutí. Výrobce se nicméně na poslední chvíli odhodlal zvýšit prodejní cenu, jak upozornil server Hi Tech Gazette. Za vše podle všeho může enormní zájem ze strany zákazníků.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Původně se Nokia 3310 měla v Evropě prodávat za 49 eur, tedy něco málo přes 1300 Kč. Krátce před oficiálním zahájením prodeje, který je naplánovaný na 28. dubna, však cena stoupla o deset eur. Případní zájemci tak za novinku zaplatí 59 eur (bezmála 1600 Kč).

Podle serveru Hi Tech Gazette se tak stalo kvůli enormnímu zájmu ze strany uživatelů. Ten byl tak vysoký, že se na to jednoduše výrobce rozhodl zareagovat.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Sluší se nicméně podotknout, že uvedená cena i start prodeje platí výhradně pro zahraniční trhy. Oficiální datum premiéry v Česku zatím nebylo upřesněno, a to platí i o cenovce novinky. Podle neoficiálních informací je nicméně prodej naplánován na květen.

Některé tuzemské obchody dokonce již novinku nabízí nyní v rámci předobjednávky. Ceny se podle Zboží.cz pohybují mezi 1590 a 1690 Kč. Lze ale předpokládat, že s ohledem na situaci v zahraničí cena v tuzemských obchodech také ještě poroste.

Nokia 3310 se značně změnila

Ve srovnání se svým předchůdcem se Nokia 3310 změnila doslova k nepoznání. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 × 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce), a navíc má i vyšší rozlišení – 240 × 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže natáčet i videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám