Hlavní obsah

Duální fotoaparát a slušný výkon. Huawei P10 je dražší než předchůdce

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku se začala prodávat nová vlajková loď společnosti Huawei. Model P10 láká na velmi slušný výkon a zároveň tak na prémiový fotoaparát, který využívá hned dva objektivy. Cena je však vyšší než v případě předchůdce. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Foto: Reuters

Smartphone Huawei P10

Článek

Předchozí model Huawei P9 se v Česku začal prodávat loni v květnu. Tehdy si jej tuzemští obchodníci cenili na 14 989 Kč. [celá zpráva]

V případě novinky s pořadovým číslem deset je cenovka o něco vyšší, avšak s ohledem na lepší parametry je to vcelku pochopitelné. Podle Zboží.cz prakticky všichni internetoví prodejci novinku nabízí shodně za 15 990 Kč.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Huawei P10

Chytrý telefon Huawei P10 si polepšil především v otázce výkonu. Pracovní tempo u něj udává procesor Hisilicon Kirin 960 při frekvenci 2,0 GHz, což mimochodem platí pro všech osm jader. Do vínku dostal přístroj dále 4 GB operační paměti a 64GB úložný prostor.

Pravděpodobně nejzajímavější je u novinky zadní strana. Na ní se totiž nachází duální fotoaparát. Na vývoji unikátní optické soustavy se podílela stejně jako u předchůdce společnost Leica, která je dobře známá snad každému fotografovi.

K čemu je duální optika dobrá? Jeden snímač se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Na výrobě obou novinek se podílela společnost Leica

Sluší se také podotknout, že tento model disponuje 5,1palcovou obrazovkou s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Celá řada vrcholných modelů má v dnešní době daleko jemnější displej, ale čínský výrobce velmi dobře věděl, proč zůstal u standardu Full HD.

Lepší displej totiž bude nabízet druhé provedení zvané P10 Plus. To se pochlubí 5,5palcovou obrazovkou s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Zájemci o jemnější obrazovku se navíc budou moci těšit z ještě vyššího výkonu. Procesor sice zůstane zcela stejný, avšak kapacita operační paměti naroste na 6 GB.

Model P10 Plus se však bude prodávat až později. Přesné datum výrobce zatím neupřesnil, cena by ale měla být necelých 22 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám