Hlavní obsah

T-Mobile odstartoval datovou revoluci. Mobilní internet se bude nabízet jako oblečení

Novinky, mif

Společnost T-Mobile odhalila v úterý nové tarify zvané prostě Mobil. Ty mají i přes svůj prostý název způsobit na mobilním trhu datovou revoluci. Za poměrně příznivou cenu – alespoň na podmínky, které aktuálně mezi tuzemskými operátory panují – totiž nabízí pořádně velký balík internetových dat.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Aktuální nabídka neomezených tarifů prakticky u všech operátorů počítala s datovým balíčkem o velikosti 1,5 GB. Pokud si lidé připlatili, mohli se dostat klidně až na 5 GB. Dostat se na citelně vyšší objemy dat – respektive limitů, které mohou lidé v rámci svého tarifu každý měsíc vyčerpat – ale prakticky nebylo možné.

T-Mobile však u nových tarifů počítá s datovými limity až 60 GB. Nabídka je navíc velmi přehledná, neboť se tarify budou nabízet podobně jako oblečení. Budou tedy číslovány od velikosti S až po XXL.

Od 499 Kč

Základ nabídky má tvořit Mobil S. Tento tarif bude stát 499 Kč a nabídne neomezené volání, za SMS se nicméně bude připlácet 1,50 Kč. V rámci tohoto tarifu lidé získají datový limit s kapacitou 0,5 GB.

Jako náhradu za aktuálně pravděpodobně nejpoužívanější tarif S námi síť nesíť v hodnotě 749 Kč nabídne operátor výhodnější variantu Mobil M. Ta bude sice o 50 Kč dražší, zároveň však místo 1,5 GB internetu lidé získají 4GB datový balíček. Ostatní parametry tarifu jsou nezměněny – neomezené je tedy volání i SMS zprávy.

Klidně i za 2499 Kč 

Vrchol nabídky pak tvoří Mobil XXL, jak už samotný název napovídá. U něj získají lidé avizovaných 60 GB dat a k tomu neomezené volání i SMS zprávy. Za tento tarif však již zaplatí 2499 Kč.

S ohledem na předchozí nabídku, která pořádnou dávku dat neobsahovala, je však i nejdražší tarif poměrně atraktivní. Pochopitelně však pouze pro nejnáročnější uživatele.

Přehled všech nových tarifů naleznete v tabulce níže:

Nové tarify od T-Mobilu
TarifCenaDataVolání a SMS
Mobil S499 Kč0,5 GBneomezeně/1,50 Kč/SMS
Mobil M799 Kč4 GBneomezeně
Mobil L999 Kč8 GBneomezeně
Mobil XL1499 Kč16 GBneomezeně
Mobil XXL2499 Kč60 GBneomezeně
Mobil DATA499 Kč10 GB3,50 Kč/min/1,50 Kč/SMS

Neomezené tarify v Česku

Historie levných neomezených tarifů se v Česku začala psát v dubnu 2013, kdy Telefónica nabídla neomezené volání a SMS do všech sítí a připojení k internetu s jedním GB dat pod označením Free CZ za paušální poplatek 749 Kč měsíčně při úvazku na dva roky. To byla tehdy méně než poloviční cena proti dřívější nabídce.

Vodafone pak o pouhý den později přispěchal s nabídkou neomezeného volání a SMS za 691 korun měsíčně. Tato nabídka platila při závazku na 24 měsíců a obsahovala 600 MB přenesených dat. Bez úvazku pak zákazníci zaplatili 901 korun. U Telefóniky je příplatek 150 korun.

V případě T-Mobilu byla nabídka nejprve totožná s tarify od společnosti Telefónica. Firma nabídla neomezené volání a SMS do všech sítí plus jeden GB přenesených dat za 749 korun měsíčně. Později však byl navýšen datový limit na 1,5 GB.

Od roku 2013 se však nabídka jednotlivých operátorů nijak dramaticky neměnila a datové tarify zůstávaly stále v objemech nízkých jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám