Hlavní obsah

Samovolně se vypínají i nové mobily od Googlu. Oprava zatím v nedohlednu

Novinky, chm

Nepříjemné problémy s nahodilým vypínáním svých mobilních přístrojů musí řešit majitelé nejnovějších smartphonů od společnosti Google. Již dříve se ukázalo, že stejně postižen je také předloňský model Nexus 6P. Oprava je zatím v nedohlednu.

Foto: archív výrobce

Chytré telefony Google Pixel

Článek

Na nahodilé vypínání chytrého telefonu Nexus 6P od společnosti Google si začali uživatelé stěžovat už koncem minulého týdne. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nexus 6P

Nyní se však podle serveru Android Guys ukázalo, že stejným neduhem trpí také nové modely řady Pixel. U nich dochází k samovolnému vypínání i v případě, kdy akumulátor stále ještě hlásí zůstatkovou kapacitu mezi 25 až 35 %.

Při třetinové kapacitě baterie by se přitom přístroj měl obejít bez elektrické zásuvky ještě přinejmenším několik hodin.

Společnost Google již problém podle serveru řeší, případná oprava je však zatím v nedohlednu. V tuto chvíli se totiž ještě přesně neví, co chybu způsobuje.

Podle dřívějších spekulací mají dotčené telefony nějaký hardwarový problém, o kterém se doposud nevědělo. Ten se projevil až ve chvíli, kdy proběhla aktualizace na nejnovější verzi operačního systému.

Co umí nové Pixely?

Novinky z řady Pixel od společnosti Google přitom měly představovat to nejlepší, co je na pultech obchodů k dostání. Menší model nabídne pětipalcový displej s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů.

Větší provedení pak nese jméno Pixel XL a chlubí se 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1440 bodů.

Foto: archív výrobce

Menší a větší Pixel vedle sebe

Rozdílné jsou také kapacity napevno zabudovaných akumulátorů, které se ukrývají pod celokovovou konstrukcí. Menší novinka nabídne 2770 mAh, větší pak 3490 mAh.

V ostatních hardwarových parametrech jsou nicméně obě velikostní varianty shodné. Vybaveny jsou nejnovějším čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 821 od společnosti Qualcomm. Dvě jádra budou u tohoto čipu udávat pracovní tempo při 2,4 GHz a další dvě při hodnotě okolo 2 GHz. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Adreno, který je taktován na 650 MHz.

Foto: archív výrobce

Nové chytré telefony od Googlu

Vyzdvihnout si zaslouží také nové Pixely pro použité fotoaparáty. Hlavní 12,3megapixelový senzor, který je mimochodem napojen na objektiv se světelností f/2.0, je totiž doplněn o laserové ostření a elektronickou stabilizaci. Přední senzor je pak osmimegapixelový.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám