Hlavní obsah

Pasažéři si na palubě prožili nepříjemné chvíle. Kvůli vtipálkovi s mobilem

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panika týkající se nebezpečného chytrého telefonu Galaxy Note 7, který se může vznítit a v některých případech dokonce i explodovat, stále ještě neutichá. Využívají toho i vtipálci, o čemž se bohužel na vlastní kůži přesvědčili před pár dny pasažéři jednoho amerického vnitrostátního letu. Upozornil na to server BGR.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na palubách amerických letadel – a nutno podotknout také u celé řady dalších světových aerolinek – jsou chytré telefony Galaxy Note 7 zakázané. A to kvůli obavám z možného defektu baterie.

Jeden z pasažérů vnitrostátního letu si chtěl z paniky okolo vadných přístrojů vystřelit, což se málem i jemu samotnému vymstilo. Jedna z cestujících si totiž všimla, že na palubě letadla je dostupná wi-fi síť pojmenovaná „Galaxy Note 7_1097“.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

Navazující lety pasažéři nestihli

Posádka se tak vcelku právem domnívala, že na palubě letadla je nebezpečný a v současnosti také zakázaný přístroj. Kapitán však nakonec rozhodl, že jde s největší pravděpodobností o nějakého vtipálka, který pouze takto nevhodně pojmenoval hotspot vytvořený ze svého mobilního telefonu.

Cestující proto vyzval, aby mu neznámé síťové zařízení vydali. Zda mobil někdo skutečně vydal, nebo pouze hotspot vypnul, zahraniční zdroje neuvádějí a aerolinky se k tomu také oficiálně nevyjádřily.

Stroj sice nakonec nouzově přistát nemusel, ale i tak nabral několik desítek minut zpoždění. Některým pasažérům tak před svátky na první pohled nevinný vtip velmi zkomplikoval plány, neboť jim uletěly navazující spoje.

Problémy od samého začátku

Samsung Galaxy Note 7 se začal prodávat na konci srpna, prakticky okamžitě byl však z pultů obchodů stažen, protože se u něj začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni  prodej i výrobu ukončit. [celá zpráva]

Foto: Andrew Zuis, ČTK/AP

U některých chytrých telefonů Samsung Galaxy Note 7 se vznítily i vyměněné baterie, které měly být bezpečné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám