Hlavní obsah

Neomezené tarify pro Brňany za 300 Kč nebudou. Operátoři výzvu radnice ignorovali

– Brno
Novinky, mif

Do prázdna vyšuměla výzva radnice Městské části Brno-střed. Ta chtěla po tuzemských mobilních operátorech, aby tamním rezidentům nabídli neomezené volání a SMS do všech sítí za výrazně nižší cenu, než za jakou se nyní v Česku běžně nabízejí. Na nabídku však žádný operátor nereagoval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podobným způsobem již dříve představitelé některých měst a obcí vyzývali dodavatele plynu či elektřiny, aby pro své rezidenty dosáhli co nejnižších cen. Vůbec poprvé se však s podobnou výzvou snažili radní uspět u mobilních operátorů.

Kýžený výsledek se však nedostavil. „Do uzávěrky, kterou jsme stanovili na 7. prosince 2016 ve 12 hodin, nedorazila na radnici ani jedna obálka s nabídkou odpovídající zadání,“ uvedl radní pro legislativu a informatiku Svatopluk Bartík.

„Mobilní operátoři nevyužili možnost získat až desítky tisíc zákazníků, jimž by mohli přednostně nabídnout stejné podmínky, které běžně poskytují menším firmám s desítkami zaměstnanců nebo úřadům,“ konstatoval Bartík.

Za 300 Kč

Radnice požadovala, aby lidé mohli neomezeně volat, posílat SMS a využívat minimálně 5 GB dat za cenu do 300 korun měsíčně včetně DPH. Tři největší tuzemští operátoři takové množství dat společně s neomezeným voláním a zprávami přitom podle aktuálních nabídek nabízejí za více než tisíc korun.

Organizátoři výzvy však upozorňovali na to, že nabídky pro firmy či orgány veřejné správy bývají často až o 90 procent nižší.

Boj o levné tarify však radnice vzdát ještě nechce. Proto pozvala zástupce všech tří velkých mobilních operátorů na veřejnou diskusi s občany, která se uskuteční 26. ledna 2017 ve společenském sále Městské části Brno-střed na Dominikánské 2. „Rádi si vyslechneme argumenty, proč byla výzva radnice městské části Brno-střed pro operátory nezajímavá,“ uzavřel Bartík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám