Hlavní obsah

HTC chystá novou vlajkovou loď, parametry unikly na internet

Novinky, ort

V plném proudu jsou práce na nové vlajkové lodi společnosti HTC, přestože zatím není ještě ani známo, kdy si odbyde premiéru. Informoval o tom server Android Pure, který zároveň zveřejnil i technické parametry chystané novinky.

Foto: archív výrobce

Aktuální vlajková loď HTC 10 by v dohledné době měla dostat nástupce.

Článek

Nový top model by se měl jmenovat HTC 11. Zatím není jasné, zda s ním svého času velmi populární asijský výrobce vyrukuje ještě před Vánocemi, nebo až v příštím roce.

Jedenáctka by měla být vybavena 5,5palcovým displejem s rozlišením 2560x1440 pixelů. V jejích útrobách by měl tepat čtyřjádrový procesor Snapdragon 821 od společnosti Qualcomm, který v současnosti představuje to nejvýkonnější na trhu.

Dvě jádra budou u tohoto čipu udávat pracovní tempo při 2,4 GHz a další dvě při hodnotě okolo 2 GHz. O grafický výkon se pak stará integrovaný čip Adreno, který je taktován na 650 MHz. Ten by měl zajišťovat v kombinaci se 4 GB operační paměti dostatek výkonu i pro hraní her.

Foto: archív výrobce

HTC 10

Počítá se s prodejem modelů s kapacitou 32 GB až 128 GB. Pro úplnost dodejme, že kapacita akumulátoru by měla přesahovat hranici 3000 mAh. I při velmi vysokém pracovním nasazení by tak výdrž neměla klesnout pod jeden celý den, což se bohužel o celé řadě aktuálně nabízených modelů říci nedá.

Aktuální vlajková loď s pořadovým číslem deset lákala na prémiový zvuk. Zda stereofonní reproduktory nabídne také chystaná novinka, zatím není jasné.

Stejná výbava jako od Googlu

Pravidelným čtenářům může být použitá výbava povědomá – jde totiž prakticky o stejné součástky, jakými se chlubí aktuální vlajková loď od společnosti Google. Zda s ní bude chystaný model HTC 11 sdílet také vzhled, zatím není jasné.

Více se o modelu Pixel XL od společnosti Google, který by se měl začít prodávat v Evropě ještě před Vánocemi, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nové chytré telefony od Googlu

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám