Hlavní obsah

Samsung si s novým Notem 7 zavařil, program výměny končí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul
Aktualizováno

Problémy Samsungu s nebezpečným telefonem Galaxy Note 7 stále nekončí. V noci na úterý se firma definitivně rozhodla ukončit program výměny starých modelů s vadnou baterií za nové. Jde o přímou reakci na zprávy o tom, že i nová sedmička má potíže s přehříváním a může se vznítit.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Samsung se rozhodl ukončit produkci modelu Note 7 už v pondělí. Na vedení podniku kvůli problémovým přístrojům zatlačily čínské a americké úřady. [celá zpráva]

„S úřady spolupracujeme na důkladném prošetření všech hlášených případů, při kterých měl nový Galaxy Note 7 vykazovat chyby baterie. Majitelé nového i starého modelu Galaxy Note 7 by jej měli okamžitě přestat používat, vypnout a vrátit,“ stojí v prohlášení společnosti Samsung.

Akcie prudce oslabily

V současnosti tak novinka, která měla být mimochodem hlavním konkurentem pro nové iPhony 7 a 7 Plus na předvánočním trhu, by tak neměla být ani k dostání v obchodech. Zda bude vůbec někdy prodej obnoven, zatím není jasné.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Prodejce předvádí zákaznicím v Soulu nový telefon Galaxy Note 7

Na prohlášení reagovaly okamžitě akcie Samsungu dramatickým poklesem. Krátce po zahájení obchodování na burze v Soulu si podle ČTK odepisovaly až pět procent na 1,596 miliónu wonů (zhruba 35 000 Kč), což představovalo nejnižší úroveň od konce září. Později část ztrát smazaly a kolem 3.00 SELČ vykazovaly pokles o zhruba 3,6 procenta.

Problémy modelu Galaxy Note 7 se objevily už na přelomu srpna a září. Tehdy byl prodej okamžitě ukončen, protože sedmička měla vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů dokonce začaly hořet.

Jak telefon vyměnit?

Už od září mají lidé možnost vadný telefon vyměnit za jiný, případně požádat o finanční kompenzaci. Doposud nabízel Samsung na výměnu nový Galaxy Note 7 s vyměněným akumulátorem. I u něj hlásili nicméně uživatelé problémy.

Minulý týden muselo být kvůli nové sedmičce evakuováno letadlo společnosti Southwest Airlines na letišti v Louisville v americkém státě Kentucky. Přestože pasažér chytrý telefon od Samsungu nepoužíval, přístroj se začal přehřívat a nakonec doutnat. [celá zpráva]

Takto vypadal přehřívající se přístroj od Samsungu na palubě letadla.

„Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu v Česku.

Této nabídky však například v Evropě doposud využilo jen 57 % uživatelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám