Hlavní obsah

Američtí operátoři dávají od smartphonu Galaxy Note 7 ruce pryč

Novinky, chm

Trpělivost s problémovým smartphonem Galaxy Note 7 od Samsungu došla už i americkým operátorům. Ti se jej rozhodli zcela stáhnout, a to platí i o modelech s novou baterií. Důvodem má být údajně to, že se i opravené přístroje přehřívají a dokonce mohou začít hořet.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Ukončit prodej se rozhodli operátoři AT a T-Mobile USA. Ti zároveň informovali už v neděli o tom, že starší verzi modelu Galaxy Note 7 nebudou lidem ani vyměňovat za novější, uvedla agentura Reuters.

Jde o přímou reakci na to, že někteří uživatelé hlásili problémy s přehříváním a následných požárem také u vyměněných přístrojů. Ty přitom měly být zcela bez chyby.

Úřady na Samsung zatlačily

Jihokorejský elektronický gigant už kvůli tomu dokonce vedl jednání s čínskými a americkými úřady. Jejich výsledkem je ukončení produkce chytrého telefonu Galaxy Note 7. Zástupci Samsungu k tomu v pondělí pouze stoicky uvedli, že „harmonogram produkce byl dočasně upraven“, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněné na Twitteru. 

Galaxy Note 7 se začal prodávat už na přelomu srpna a září. Téměř okamžitě byl ale prodej ukončen, protože sedmička měla vážné výrobní vady týkající se napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů dokonce začaly hořet.

Řešením měly být nové přístroje s vyměněnými akumulátory, ale i ty se podle informací uživatelů přehřívají, byť to zatím Samsung oficiálně nepotvrdil.

Lidé mohou přístroj vrátit

Už od září mají lidé možnost vadný telefon vyměnit za jiný, případně požádat o finanční kompenzaci. Svolávací akce na model Galaxy Note 7 stále běží a platí pro celý svět. Lidé tedy mohou přístroj stále ještě vrátit.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy Note 7

„Zákazníci z České republiky mohou kontaktovat naše kontaktní centrum na bezplatné telefonní lince 800 726 786, kde jim budou poskytnuty bližší informace, jak dále postupovat, a zodpovězeny případné dotazy k jimi zakoupenému modelu Galaxy Note 7,“ konstatovali zástupci Samsungu v Česku.

Této nabídky však například v Evropě doposud využilo jen 57 % uživatelů. [celá zpráva]

Před používáním chytrého telefonu Galaxy Note 7 varovala i americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC), která pravidelně upozorňuje na nebezpečné výrobky na trhu. Ještě předtím zakázaly používat tento smartphone americké aerolinky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám