Hlavní obsah

Microsoft ukázal nový mobil. Stát bude 800 Kč

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se v nadcházejících měsících definitivně zbaví výroby obyčejných mobilů, které jsou produkovány pod značkou Nokia. Ještě předtím se nicméně americký softwarový gigant bude snažit uspět na trhu s novým modelem Nokia 216. S velkou pravděpodobností jde o poslední přístroj, který vznikal ještě pod křídly Microsoftu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 216Video: Microsoft Lumia

 
Článek

Jedním z hlavních lákadel modelu Nokia 216 je nízká pořizovací cena, nabízet by se totiž měl za částku okolo 800 Kč.

Nízké pořizovací ceně víceméně odpovídá i hardwarová výbava přístroje. Je vybaven nedotykovým displejem o velikosti 2,4 palce, který nabízí rozlišení 240 x 320 obrazových bodů. Jak je z řádků výše patrné, k ovládání přístroje tak slouží klasická tlačítka. Kromě tradičního číselníku je k dispozici i pětisměrný kurzor.

Foto: archív výrobce

Nokia 216

Uživatelské prostředí je postaveno na dnes již skomírající platformě Series 30+. Nokia 216 si navíc neporadí s rychlým mobilním internetem, telefon je určen pouze pro 2G sítě. Ve výbavě však nechybějí dva fotoaparáty, oba jsou dokonce vybaveny LED bleskem.

Podle výrobce je novinka určena primárně pro rozvíjející trhy v Asii a Africe, zda bude dostupná také na tuzemském trhu, v toto chvíli není jasné.

Foto: archív výrobce

Nokia 216

Microsoft odprodá divizi klasických mobilů

Americký softwarový gigant letos v květnu oznámil, že odprodá divizi klasických mobilů. Tedy levných a „hloupých“ přístrojů, které nejsou vybaveny vlastním operačním systémem. Jedním z nich je právě i Nokia 216, která však vznikala ještě pod křídly Microsoftu.

Celý obchod, který má mimochodem hodnotu 350 miliónů dolarů (více než osm miliard korun), totiž bude dokončen až v nadcházejících měsících. Kupcem jsou HMD Global Oy a FIH Mobile, tedy dceřiná společnost Foxconn Technology Group.

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

Důležité je však podotknout, že s telefony americký softwarový gigant rozhodně nekončí. Svůj zájem pouze soustředí na ty chytré. „Společnost Microsoft bude nadále vyvíjet systém Windows 10 Mobile a podporovat telefony Lumia a telefony od OEM partnerů, jako jsou Acer, Alcatel, HP, Trinity a VAIO,“ podotkli již dříve zástupci Microsoftu.

V kuloárech se nicméně již nějakou dobu hovoří o tom, že výrobu smartphonů Lumia letos americký softwarový gigant ukončí. Místo nich nabídne zbrusu novou značku Surface Phone. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám