Hlavní obsah

První nadšenci si koupili nové iPhony. Zájem byl především o větší model

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V celkem 29 zemích světa odstartoval v pátek prodej nových iPhonů 7 a 7 Plus. Obě novinky s logem nakousnutého jablka se začaly prodávat v USA, Austrálii, Japonsku, Číně, ale například i sousedním Německu či Rakousku. Do ulic pro jablečné novinky vyrazily stovky lidí, neodradila je ani nepřízeň počasí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku a Austrálii zahájili prodej nových iPhonůVideo: Reuters

 
Článek

Fronty se před jednotlivými obchody Applu tvořily už ve čtvrtek, tedy několik hodin před oficiálním zahájením prodeje. Ten odstartoval oficiálně až v pátek. [celá zpráva]

Například před obchodem v japonském Tokiu čekala ve frontě na zahájení prodeje více než stovka lidí. Ti netajili, že je lákají především nové technické vychytávky, které nové sedmičky nabízejí. „Apple vylepšuje fotoaparát na iPhonech každý rok. Nemůžu se dočkat, až vezmu nové plusko ven a pořídím s ním hromadu nových fotografií,“ uvedl jeden z prvních majitelů nového iPhonu 7 Plus v Tokiu.

Narážel přitom na fakt, že verze Plus má jako první jablečný smartphone na zadní straně hned dva objektivy. Díky tomu by mělo pořizovat daleko kvalitnější momentky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nového iPhonu se dočkali i zájemci v Hong KonguVideo: Reuters

V Hongkongu byla fronta podle agentury Reuters kratší než v předchozích letech, nicméně i tak se táhla okolo jednoho celého bloku. Také tamní zákazníci přiznávali, že si jdou koupit větší iPhone 7 Plus, u kterého je láká především vylepšený fotoaparát.

„Mrzelo mě, že od iPhonu 5 přestal Apple nabízet skutečně černé provedení, to se změnilo až letos. Proto jsem se vydal do fronty, abych měl čím svou stařičkou pětku nahradit. Stejně jako většina lidí ve frontě se těším na dvojitý objektiv u většího modelu,“ konstatoval fanoušek Applu, který si přišel koupit novinku v Hongkongu.

Na 200 zájemců si přišlo koupit nové iPhony 7 a 7 Plus také do Sydney v Austrálii. Podmínky pro čekání na otevření prodejny zde ale měli lidé patrně nejtěžší, protože počasí bylo velmi nepříznivé. Ani silný déšť však uživatele od stání ve frontě neodradil.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

V Česku až příští týden

Zbytek světa, a to včetně Čechů, si na obě novinky s logem nakousnutého jablka bude muset počkat až do příštího pátku 23. září. Oba nové iPhony jsou nicméně v tuzemských obchodech k mání v rámci předobjednávky. Ceny menšího modelu začínají na 21 190 Kč, v případě většího provedení pak na 24 990 Kč.

IPhone 7 je vybaven stejně jako jeho předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Více se o obou novinkách dozvíte z našeho dřívějšího článku. [celá zpráva]

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám