Hlavní obsah

Computex 2016: Asus míří mezi elitu, změří síly s nejlepšími smartphony

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus se doposud zaměřovala především na cenově dostupnější chytré telefony, nově se však bude snažit uspět ve vodách těch nejlepších přístrojů na trhu. Nový smartphone ZenFone 3 Deluxe, který byl představen na právě probíhajícím veletrhu Computex 2016, tak bude konkurovat například modelům Huawei P9, Samsungu Galaxy S7 či iPhonu 6S od Applu.

Foto: archív výrobce

ZenFone 3 Deluxe

Článek

Že novinka patří mezi prémiové chytré telefony, je patrné na první pohled. Proti předchůdci s pořadovým číslem dva totiž ZenFone 3 Deluxe působí daleko kvalitnějším dojmem co se týká zpracování i použitých materiálů. V tomto ohledu se tedy v prémiové třídě rozhodně neztratí.

Trojka se bude nabízet ve třech různých verzích. Vrchol nabídky má přitom tvořit verze s přídomkem Deluxe. Ta bude vybavena 5,7palcovým displejem s Full HD rozlišením. Ten by měl díky technologii AMOLED nabídnout věrné barevné zobrazení a dobré pozorovací úhly.

Foto: archív výrobce

ZenFone 3 Deluxe

V souvislosti s displejem se sluší vyzdvihnout také softwarovou vychytávku Always-on, kterou již nabízejí někteří konkurenti. Jak již samotný název napovídá, půjde o neustále aktivní displej. V podstatě tak u novinky neustále svítí část displeje, na které se zobrazují důležité informace – čas, zmeškané hovory, nepřečtené e-maily apod.

Špičkové fotoaparáty

Podle výrobce mají být nicméně největším lákadlem použité fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně nabídne rozlišení 23 megapixelů a velmi dobrou světelnost f/2.0. Jeho čočka bude proti poškození chráněna safírovým sklíčkem.

Foto: archív výrobce

ZenFone 3 Deluxe

Fotoaparát se chlubí také čtyřosou optickou stabilizací, fázovým ostřením a zajímavými softwarovými vychytávkami. Například ze čtyř různých snímků zvládne novinka poskládat jeden obří s rozlišením 92 megapixelů. Za samozřejmost lze považovat také možnost natáčení 4K videí.

Samozřejmě nechybí ani kamera na čelní straně, ta nabízí rozlišení osm megapixelů a stejně dobrou světelnost jako hlavní fotoaparát, tedy f/2.0.

ZenFone 3 Deluxe bude patřit k tomu nejlepšímu i po stránce výkonu. V útrobách totiž bude tepat procesor Qualcomm Snapdragon 820, kterým se aktuálně pyšní ty nejlepší vlajkové lodi na trhu. Ten bude doplněn rovnou o 6 GB operační paměti. Tak vysokou kapacitu přitom nenabízí ani celá řada konkurentů.

Pomalejší a levnější

ZenFone 3 se bude prodávat také bez přídomku Deluxe. Půjde v podstatě o odlehčenou verzi, která bude vybavena jen 5,5palcovým Full HD displejem. Ten navíc přijde o technologii AMOLED.

Foto: archív výrobce

ZenFone 3

Foto: archív výrobce

ZenFone 3

U základní trojky klesne také výkon, protože bude použit slabší procesor Qualcomm Snapdragon 625 a jen 4 GB operační paměti. Rozlišení hlavního fotoaparátu na zadní straně také klesne z 23 na 16 megapixelů.

Výše zmiňované úspory se příznivě promítnou do prodejní ceny. Zatímco ZenFone 3 Deluxe by se měl nabízet v přepočtu za 14 500 Kč, základní trojka bude stát polovinu, tedy zhruba 7300 Kč.

Velký displej hraje prim

Trojlístek nových smartphonů pak uzavírá model ZenFone 3 Ultra, jehož hlavní předností je obrovský displej. Ten bude mít úhlopříčku 6,8 palce, rozlišení však zůstane stále jen u standardu Full HD. Jemnější 4K rozhraní k dispozici nebude.

Foto: archív výrobce

ZenFone 3 Ultra

Foto: archív výrobce

ZenFone 3 Ultra

V ostatních parametrech se verze Ultra bude velmi podobat dvěma výše představeným chytrým telefonům. Konkrétně nabídne stejný výkon jako základní ZenFone 3, ale lepší stejně kvalitní fotoaparáty jako model Deluxe.

A cena? Ta by měla být u ZenFonu 3 Ultra nastavena na 14 000 Kč. Výrobce bohužel zatím neprozradil, kdy se jednotlivé novinky, které pracují pod operačním systémem Android, začnou prodávat na tuzemském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám