Hlavní obsah

Nejvýkonnějším mobilem na světě je Xiaomi Mi5. Na záda mu dýchá Samsung i Apple

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se neustále předhánějí, kdo nabídne chytrý telefon s vyšším výkonem. Prvenství v současnosti patří společnosti Xiaomi a její nové vlajkové lodi Mi 5. Další dvě příčky pak obsadily přístroje od společností Samsung a Apple.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nový smartphone Xiaomi Mi 5Video: Reuters

 
Článek

Žebříček těch nejvýkonnějších chytrých telefonů pravidelně sestavují tvůrci populární benchmarkové aplikace AnTuTu. Ta slouží právě k měření a porovnávání výkonu chytrých telefonů a počítačových tabletů.

Výsledky testů se automaticky odesílají na server, a tak programátoři zmiňovaného programu mají přístup k několika miliónům testů mobilních zařízení. Z výsledků pak sestavují hodnocení.

V rámci prvního čtvrtletí patří pomyslná koruna smartphonu Xiaomi Mi 5. Ten v benchmarkovém testu AnTuTu získal průměrné hodnocení 136 875 bodů, na což nedosáhl žádný konkurenční model.

Foto: AnTuTu

Žebříček nejvýkonnějších smartphonů za první čtvrtletí 2016

Čínská novinka pracuje s procesorem Snapdragon 820, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,2 GHz. Tento čip je podpořen 4 GB operační paměti a k dispozici má 128GB úložiště. Displej má úhlopříčku 5,15 palce a nabízí pouze Full HD rozlišení. Právě to je patrně jeden z důvodů, proč Xiaomi Mi 5 žebříčku vévodí.

Sluší se ale připomenout, že Xiaomi Mi 5 se nabízí ve třech výkonnostních provedeních. Tak vysoký výkon podává pouze edice Exclusive, levnější provedení Standard a High budou pochopitelně pomalejší. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Druhý Samsung, třetí Apple

Druhá příčka patří chytrému telefonu Samsung Galaxy S7 edge, který v testech získal 134 599 bodů. V útrobách tohoto smartphonu tepe osmijádrový procesor, jehož čtyři jádra jsou taktována na 2,3 GHz a další čtyři na 1,6 GHz. Ten je doplněn o 4 GB operační paměti. Úložný prostor je možné rozšířit díky čtečce paměťových karet.

Model edge má 5,5palcový displej s rozlišením 2560 × 1440 obrazových bodů. Ten je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být stejně jako u předchůdce využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S7 edge

Třetím nejvýkonnějším mobilem se pak stal iPhone 6s od společnosti Apple, který byl mimochodem jako jediný uveden na trh už v loňském roce. Přístroje od Xiaomi a Samsungu si premiéru odbyly až letos. Jablečný smartphone získal skóre 133 781 bodů.

Apple iPhone 6S má k dispozici 4,7palcovou obrazovku s rozlišením 1334 × 750 pixelů, která se chlubí technologií 3D Touch, jež usnadňuje ovládání iPhonů. Jde v podstatě o schopnost dotykového panelu rozlišovat intenzitu dotyku. Silnějším dotykem bude možné například vyvolat nabídku rychlých funkcí. V e-mailové schránce je takto možné zase zobrazit náhled přijaté zprávy, aniž by ji bylo nutné odesílat.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone 6S

O výkon mobilu se stará 64bitový čip A9, který má proti předchozí generaci bez písmenka s v názvu o 70 % větší výkon. Grafika je podle zástupců amerického počítačového gigantu rychlejší dokonce až o 90 %, což se evidentně promítlo i do výsledků benchmarkových testů.

První pětku pak uzavírají chytré telefony Huawei Mate 8 a Meizu Pro 5. Ty získaly v aplikaci AnTuTu hodnocení 91 157 a 86 322 bodů.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate 8

Foto: archív výrobce

Meizu Pro 5

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám