Hlavní obsah

Čínský mobil jde po krku těm nejlepším smartphonům

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vtrhnout na mobilní trh se vší parádou se bude snažit nová společnost Vernee. Tento mladý čínský výrobce totiž se svým novým mobilem půjde po krku těm nejlepším smartphonům na trhu, jako je Apple iPhone 6S či Samsung Galaxy S7. Svými parametry se totiž právě s těmito přístroji může směle měřit.

Foto: archív výrobce

Vernee Apolo

Článek

Společnost Vernee se svou prvotinou nazývanou Apollo snaží nalákat především na oslnivý výkon. Jak upozornil server Phone Arena, v útrobách kovového těla tak tepe hned desetijádrový procesor MediaTek Helio X20. Ten je doplněn o grafické jádro Mali-T880 MP4.

Přesné výsledky benchmarkových testů hodnotících výkon zatím nejsou k dispozici, ale čínský výrobce tvrdí, že jde o nejvýkonnější mobilní čipset na světě.

Výbava nového čínského smartphonu čítá 6 GB operační paměti, což je hodnota, kterou mimochodem zatím nenabízejí ani zmiňované vlajkové lodi od Samsungu a Applu. Úložný prostor pak dosahuje kapacity 128 GB.

Foto: archív výrobce

Vernee Apolo

Displej má úhlopříčku 5,5 palce a nabízí rozlišení 2560 × 1 440 pixelů. Není bez zajímavosti, že je k dispozici také technologie Force Touch. Díky ní dokáže telefon rozeznávat různé intenzity přítlaku, podobně jako je tomu například u poslední generace iPhonů.

Fotoaparáty jsou k dispozici tradičně dva. Jeden má rozlišení 21 megapixelů, druhý pak osm megapixelů. Pod objektivem na zadní straně se pyšní integrovaná čtečka otisků prstů.

Některé hardwarové údaje výrobce zatím tají. Jistá tak například zatím není kapacita akumulátoru. Právě to je jeden z velmi důležitých parametrů, protože bez slušné baterie bude s ohledem na vysoký výkon výdrž tak tristní, že novinka by se jen těžko dočkala většího zájmu ze strany zákazníků.

Otazník visí také nad cenou novinky. Jasno nicméně bude už v dubnu, kdy by se měl Vernee Apolo objevit na pultech obchodů. Zda to bude pouze v Číně, nebo i na evropském trhu, se však zatím také neví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám